De asemenea, cunoscut sub numele de ciuperci chinezesti, ciuperci de ceai sau manciurian, kombucha este o bautura fermentata care ofera diverse beneficii pentru corpul nostru.

Unii oameni il numesc „elixirul sanatatii nemuritoare” si nu in zadar, datorita proprietatilor minunate pe care le contine; Aceasta bautura extraordinara serveste, printre altele, la intarirea sistemului nostru imunitar datorita probioticelor prezente in ea, pe langa faptul ca are proprietati antibiotice semnificative.

Beneficiile Kombucha

In general, aceasta bautura este bine tolerata si confera diverse beneficii celor care o ingereaza, cu toate acestea, este important sa se ia in considerare faptul ca, consumul sau nu este „miraculos”, deoarece este probabil sa obtina avantaje mai mari prin consumul de ceai decat bautura fermentata in sine, care include zaharul, alcoolul si bacteriile vii care nu sunt intotdeauna placute corpului nostru. Sa stim cateva dintre beneficiile sale:

  • Contribuie la imbunatatirea functiilor metabolice ale corpului nostru, cum ar fi sanatatea inimii, nivelul de energie sau utilizarea carbohidratilor.
  • Influenteaza detoxifierea organismului, cautand o functie hepatica mai buna.
  • Fiind o bautura fermentata promoveaza in mod natural o imunologie mai mare, datorita productiei unei bacterii benefice pentru intestine, pe langa cantitatea de antioxidanti pe care o contine.
  • Contribuie la prevenirea cancerului.
  • Ajuta la arderea grasimilor si la cresterea metabolismului.
  • Favorizeaza hidratarea organismului nostru prin catechine, care sunt polifenoli antioxidanti.
  • Acesta ofera beneficii cardiovasculare excelente si promoveaza o activitate mai mare anti-stres.
  • Ea produce o imbunatatire la cei care sufera de migrena, de asemenea, pentru ca contine o cantitate mare de cofeina promoveaza scutirea de la dureri de cap.
  • Datorita nivelurilor ridicate de glucozamina, ajuta la calmarea simptomelor cauzate de artrita. In plus, stimuleaza productia de acid hialuronic pentru o mai mare lubrifiere si flexibilitate in articulatiile noastre.
  • Este de mare ajutor in tratamentul pietrelor la rinichi si ulcerelor.
  • Minimizeaza riscul de a suferi de arterioscleroza si stimuleaza regenerarea celulara.
  • Este destul de benefic pentru vedere.
  • Este un aliment foarte util pentru sanatatea parului nostru.
  • Se utilizeaza in tratamentul tuturor tipurilor de boli degenerative.
  • Este ideal sa inlocuiti bauturile racoritoare, in special la cei care urmeaza o dieta.
  • Imbunatateste semnificativ procesul de digestie, deoarece produce un echilibru al nivelurilor de aciditate a stomacului.
  • Vitaminele si mineralele pe care le contine imbunatatesc considerabil functionarea sistemului nervos si muscular. Este o sursa importanta de vitamine B.

De unde vine kombucha?

Aceasta bautura preparata din ceai fermentat usor acid si dulce, provine din ceai negru indulcit cu bacterii, precum si ciuperci asemanatoare drojdiei. Cu o origine chineza, aceasta bautura este, de asemenea, consumata in mod regulat in tari precum Germania si Rusia, desi in ultimii ani utilizarea sa s-a raspandit in alte parti ale lumii, evidentiind astfel aplicatiile sale medicinale.

Numita si „ciuperca nemuririi”, ea rezulta dintr-un proces in care ciupercile si bacteriile transforma zaharoza in fructoza si glucoza si apoi in alcool etilic, acid acetic si gaz carbonic, toate traind in simbioza reciproc avantajoasa. Dupa aceea, se formeaza un corp asemanator jeleului, chiar pe suprafata lichidului asemanator meduzelor.

Modalitati de preparare a kombucha

Daca aveti microorganismele acestei bauturi, procesul de preparare va fi foarte usor, trebuie doar sa pregatiti un ceai negru indulcit in care veti scufunda kombucha; continuati sa acoperiti recipientul in care ati facut preparatul si lasati-l sa fermenteze timp de aproximativ 7 zile. Odata ce timpul a trecut, puteti gusta bautura rece.