Un toc prea înalt poate provoca probleme la degetele de la picioare, glezne, genunchi, șolduri și spate, precum și la sistemul nervos. Că-i iubeșți sau nu, pantofii cu toc înalt sunt adesea văzuți că un „must have” pentru o femeie pentru că sunt sinonimi cu eleganța și rafinamentul.

Dar dacă nu-i poți purta, nu trebuie să renunți la stil. Mai ales că tendința în modă este elegantă și confortabilă actualmente, așa că o să vrei să o adopți imediat. Pantofii fără toc sunt peste tot în această toamnă și vin într-o mare varietate de stiluri: mocasini, balerini și multe altele de cumpărat online, cu un cod de reducere answear.

Pentru multe dintre noi, un toc plat este sinonim cu o ținută mai casual, dar este foarte posibil să ai un aspect profesional la locul de muncă fără a purta tocuri înalte. Mai ales din acest sezon, pantofii cu toc plat sunt decorați cu detalii șic, broderii rafinate și confecționați din materiale bogate care îi fac să pară mai formali încă de la început.

Câteva reguli de urmat pentru a purta pantofi fara tocuri cu stil

Cu cât pantoful este mai delicat, cu atât talpă ar trebui să fie mai joasă. De exemplu, vom purta un ciorap de nylon sau colanți din microfibră cu balerini sau mocasini rafinați.

Pantofii mai butucanoși pot fi purtați la ciorapi mai groși, dar pentru a rămâne la modă evităm cu orice preț ciorapii mari de bumbac.

Pentru a adăuga mai mult stil, adoptă fără rezerve ciorapii imprimați!

Bine de știut: un contrast de culoare mare între pantaloni și pantof atrage atenția și „taie” piciorul. Pentru a alungi, preferăm să fie ton pe ton.

Iată câteva look-uri „de birou” la care să combinăm pantofii confortabili fără toc.

  1. Ținută sport

Tenișîi sau pantofii sport pot fi integrați cu succes în look-urile mai profesionale, țînând cont întotdeauna de stilul ținutelor necesare domeniului în care lucrezi, desigur!

Chiar mai îndrăzneț este aspectul profesional care integrează în mod clar faimosul pantof de alergare (denumit în mod obișnuit espadrilă). Foarte inspirată, această tendință se adresează în primul rând doamnelor experimentate care își asumă contrastul stilurilor fără frică!

Dacă aventura te ispitește (poate într-o frumoasă vineri de toamnă), optează pentru un model care combină sportul și chicul urban.

  1. Inspirație masculină

Pur și simplu împrumutăm pantofii de la raionul pentru bărbați – oxford, pantofi eleganți, derby-uri, mocasini și îi facem potriviți pentru noi, adaugând nota noastră feminină!

  1. Fantezie

Există pantofi fără tocuri foarte drăguți și ciudați, care pot adăuga instantaneu ceva interesant ținutelor tale mai elegante. Caută culori bogate, imprimeuri, amestecuri de texturi, orice îți trece prin cap! Poți înveseli instant o ținută prea sobră în modul asta.

Poate că pantofii cu toc stiletto arată uimitor în poză, dar ar putea fi greu să-ți ascunzi fața dureroasă în timp ce încerci să faci conversație cu un coleg de serviciu, chiar dacă porți masca de protecție. Adopta un stil lejer și răsfață-ți picioarele, alegând din oferta answear cu un cod reducere answear. Vorba din bătrâni e sfânta: Unde nu e cap, vai de picioare!