Sarea de Himalaya este un tip de sare minerală derivată din halit și este de obicei extrasă din munții Pakistanului. Acest tip de sare a început să fie comercializat în diferite părți ale Europei, Statele Unite ale Americii, Mexic, Brazilia, Columbia , Chile și Australia. Sarea de acest tip provine de obicei din mina de sare Khewra din districtul Jhelum, care este al doilea ca mărime din lume. Se află la 160 de kilometri de Islamabad și la 260 de kilometri de Lahore. Aceasta vine sub forma de cristale de culoare roz caracteristica, de obicei macinata chiar in momentul distribuirii.

Beneficiile sării de Himalaya sunt încă destul de necunoscute pentru multa lume. Sarea roz de Himalaya este foarte izbitoare datorita culorii sale roz intens, dar si mai interesant este faptul ca este considerata cea mai pura si naturala sare care poate fi gasita pe intreaga planeta. Consumul acesteia este mult mai sănătos și mai benefic decât cel al sării de mare rafinate. De asemenea, sunt foarte multe persoane care detin celebra veioza sare Himalaya. Principalul motiv pentru care aceasta este atat de cautata este datorita faptului că sarea roz de Himalaya are numeroase beneficii pentru sănătate, în principal datorită compoziției sale extraordinare care include peste 84 de oligoelemente diferențiate, inclusiv clorură de sodiu, calciu, potasiu, magneziu, oxid de sulf, mangan, fluor, iod, zinc, crom, cupru, cobalt și aur. Cel predominant, totuși, este fierul.

Sarea este esențială pentru viață. Fără sare nu ar exista viață, deși întotdeauna în măsura potrivită, deoarece în exces poate fi foarte dăunătoare sănătății. Sarea este uniunea de particule mici numite ioni care pot avea o sarcină pozitivă sau negativă. Sarea comună este formată din ioni de sodiu încărcați pozitiv și ioni de clor încărcați negativ (NaCl), dând naștere clorurii de sodiu.

Pentru a fi găsita în starea sa cea mai pură, aceasta trebuie luata din munții îndepărtați din regiunea Pakistanului, care fac parte din Himalaya. Acolo se afla un teren abrupt și foarte greu de accesat, care a rămas intact multe milioane de ani. În acele ținuturi îndepărtate, cu peste 250 de milioane de ani în urmă, existau oceane imense care acopereau totul. Când s-au uscat, rămășițele acelor mări primitive au devenit depozite de sare care s-au consolidat și s-au uscat încet.

Sarea de Himalaya se găsește sub formă de cristale care trebuie apoi măcinate pentru a o putea folosi, fie pentru Terapiesare sau cosmetică, fie pentru a o ingera. Beneficiile sării de Himalaya:

 • Reglează tensiunea arterială;
 • Ajută la retenția de lichide;
 • Previne crampele musculare;
 • Combate migrenele;
 • Crește apetitul sexual;
 • Ajută la somn;
 • Ajută la întărirea masei osoase;
 • Promovează buna funcționare a sistemului respirator;
 • Îmbunătățește tranzitul intestinal;
 • Echilibrează pH-ul pielii;
 • Reduce semnele de îmbătrânire a pielii;
 • Acționează ca un antihistaminic natural.

Indiferent de tipul de sare, important este să nu se consume mai mult decât cantitatea recomandată de specialisti. Ghidurile dietetice pentru populația argentiniană recomandă reducerea consumului de sare, gătitul fără sare, limitarea sării adăugate în mese sau chiar evitarea sarii in timpul mesei. În plus, ei afirmă că reducerea consumului de sare previne hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare și de rinichi, printre altele.