Atunci când în familie sunt și copii, cu siguranță trebuie să ai măcar un dulăpior sau sertar unde să se afle medicamente, unguente, creme, și orice altceva mai este nevoie pentru a le veni în ajutor imediat ce s-a produs un incident neplăcut. Copiii sunt mereu în mișcare, așa că nu e de mirare că se lovesc, cad, se zgârie, iar toate acestea sunt însoțite de multe lacrimi. Atât ale lor, dar și ale părinților, care nu știu cum să procedeze pentru a le alina mai repede suferința și să găsească remediul perfect. Din fericire, nu este nevoie ca de fiecare dată să te prezinți la camera de gardă la spital, dar emoția este prezentă oricum.

Cum îngrijești rănile acasă

Dar nu numai cei mici au nevoie de o îngrijire specială a rănilor. De aceea, îți dorești un produs care să se potrivească întregii familii, să nu coste prea mult și, mai ales, să fie foarte eficient. Un unguent cicatrizant în alcătuirea căruia intră ingrediente naturale este cea mai bună soluție, așa că ai grijă să nu-ți lipsească niciodată. Acest unguent te poate scuti de multe neplăceri, nu are efecte adverse, și nici nu este scump. În același timp, poți încerca și alte metode naturale de tratare rapidă a rănilor, și pe care te invităm să le descoperi în rândurile de mai jos.

Miere de albine

Cu siguranță beneficiile pe care mierea de albine le are sunt nenumărate, dar în cazul de față ne vom ocupa doar de felul în care aceasta acționează asupra rănilor. Astfel, mierea naturală de albine este antiseptică, și în același timp hidratează pielea. Tot ce trebuie să faci este să aplici direct miere, după ce în prealabil al spălat zona. Lasă să acționeze peste noapte și vei observa schimbări în bine încă de a doua zi.

Vitamina E uleioasă

Ai auzit, cu siguranță, de ”vitamina tinereții veșnice”, așa cum mai este numită și vitamina E, și efectele sale anti-aging fenomenale. Dar, în același timp, aceeași vitamină se dovedește a fi de mare ajutor atunci când vine vorba despre tratarea și vindecarea anumitor leziuni. Vitamina E uleioasă este perfectă deoarece stimulează formarea de colagen, iar rănile se vindecă mult mai repede. În multe magazine de produse naturiste se găsește chiar și ulei concentrate de vitamina E, care se poate aplica direct pe rană. Urmează acest tratament de două ori pe zi, iar efectele vor fi de-a dreptul surprinzătoare. În sens pozitiv, desigur.

Ulei de măsline extravirgin

Folosit în special la salate, sau pentru un plus de gust anumitor preparate, uleiul de măsline extravirgin este perfect pentru o videcare mai rapidă a rănilor. Potrivit specialiștilor, conține vitamina E și K, hidratează pielea și favorizează vindecarea. În plus, aplicarea lui nu este însoțită de vreo senzație de arsură sau usturime, așa că va fi și pe placul celor mici.

Ulei esențial de lavandă

La fel ca la mierea de albine, și uleiul esențial de lavandă poate fi aplicat direct pe zona afectată. Cicatricile vor fi mult estompate, dar și vindecarea va fi mult mai rapidă. Atenție însă: în cazul în care avem de a face cu o piele sensibilă, este nevoie ca înainte de a fi folosit, uleiul esențial de lavandă să fie diluat într-un ulei de bază.

Mergi la medic

Oricât de eficiente ar fi multe dintre remediile naturiste, este bine să nu uiți că în cazuri grave, prezentarea de urgență la medic este cea mai bună soluție. Poți preveni multe neplăceri, cum ar fi infectarea rănii sau chiar și unele cicatrici inestetice. Prin urmare, analizează cu atenție situația și ai grijă să iei mereu cele mai bune decizii.