Moda masculina este la fel de diversa precum cea adresata doamnelor. Intotdeauna apar noi tendinte si colectii care pot sa transforme orice garderoba intr-una originala si stilata. O piesa vestimentara mai aparte dar foarte originala pentru constituirea unei tinute masculine este reprezentate de purtarea de ie barbateasca. Aceasta din urma, poate sa transforme o tinuta relativ banala intr-una originala si demna de admirat.

Desi nu sunt multi care sa se incumete sa poarte o ie barbateasca, aceasta isi regaseste locul si popularitatea in ciuda faptului ca exista atat de multe alte haine moderne care sa o inlocuiasca. Ia traditionala reprezinta mai mult decat o simpla piesa vestimentara, este o mostenire culturala deosebita care merita sa faca parte din orice garderoba.

O ie barbateasca poate sa transforme orice tinuta

O tinuta eleganta se poate transforma cu usurinta intr-una demna de apreciat daca i se asociaza o ie barbateasca. De asemenea, o tinuta casual poate sa se transforme intr-una originala doar prin simpla asociere a acestei piese vestimentare traditionale.

Ia traditionala asociata cu haine si accesorii moderne, are si un stil in care se incadreaza. Este vorba despre stilul etno care a prins contur in era moderna si este foarte populara pentru orice varsta. Camasile brodate si cu modele atent realizate pot sa devina un inlocuitor excelent pentru o camasa sau un tricou modern.

Multe persoane prefera sa poarte un astfel de stil vestimentar mai mult la evenimente si ocazii speciale dar, in realitate nu exista o regula scrisa legata de cand trebuie sa fie purtata o ie barbateasca si cand nu. Este o piesa vestimentara versatila care se potriveste cu orice. Avantajul suprem este acela ca se adapteaza usor si a reusit sa devina un element cheie in vestimentatia moderna.

Modelele de ie barbateasca se remarca prin broderie simple care ofera o nota de masculinitate. Realizate din materiale precum panza de in, bumbac sau borangic, sunt foarte confortabile mai ales daca sunt purtate pe durata unei zile intregi.

Ia traditionala romaneasca un etalon in moda

In mod traditional, pentru confectionarea iilor, o sateanca trebuia sa aiba cunostinte tehnice insemnate precum modul de realizare al croielii, realizarea ornamentelor si materialele necesare pentru crearea acestei piese vestimentare deosebite. Femeile preferau sa confectioneze ia in intimitatea casei pentru ca modelele sa nu fie copiate de altele si apoi folosite.

Dar, o data cu evolutia si migrarea in vremurile moderne, tehnologia a preluat si teserea iilor. Astazi, este posibil sa se gaseasca modele pentru toate gusturile si preferintele, incepand de la modele cu motive specifice fiecarei zone in parte pana la cele florale.

Moda masculina a preluat aceasta piesa traditionala si a adaptat-o la diverse tipuri de tinute care impresioneaza. A purta o ie barbateasca poate sa aduca o schimbare bine venita in orice garderoba. Ia reprezinta inspiratie pentru marile case de moda dar sunt purtate si de catre vedete. Alegand sa porti o ie barbateasca vei putea sa te remarci prin bun gust si orice eveniment special din viata va deveni ocazia potrivita pentru a o purta.