Ai grijă de pielea copilului tău, alegând produse organice pentru igiena

 

Cu siguranță azi, mai mult ca oricând, ne dorim să reducem impactul negativ al produselor convenționale, încărcate cu substanțe chimice sintetice, asupra sănătății noastre și, mai ales, asupra sănătății copiilor noștri,  precum și asupra mediului înconjurător.

Există azi variante organice pentru diferite tipuri de produse, de la fructe și legume, carne, lapte, recipiente alimentare și vase organice, până la saltele și îmbrăcăminte organică.

Cercetările arată că ar putea fi o legătură între expunerea la substanțe chimice sintetice și o mulțime de probleme de sănătate, precum cancerul și boala Alzheimer.

Iar atunci cand alegem să fim atenți la ceea ce mâncăm, sau la ce produse folosim în casele noastre, e normal să începem să acordăm cea mai mare atenție și produselor pe care le punem pe piele. Se știe că pielea este cel mai mare organ din corpul nostru, care acționează ca un burete, absorbind 80% din tot ceea ce aplicăm pe el.

Ce înseamnă „organic”?

”Organic” se referă la modul în care produsele agricole (alimente sau fibre) – sunt cultivate și   prelucrate; se folosesc metode și materiale care au impact mic asupra mediului, urmărindu-se astfel păstrarea unui echilibru cu mediul natural.

Agricultura organică promovează și sporește biodiversitatea, ciclurile biologice și activitatea biologică a solului.

 

Principalele ingrediente din cosmeticele clasice provin din petrochimie: lauril sulfatul de sodiu, parafina, uleiurile minerale, PEG, parabenii, etc.

 

În schimb, produsele cosmetologice bio utilizează doar materii prime vii, care nu au suferit nici cele mai mici transformări. Excipienții bio sunt pe bază de apă, iar uleiurile bio provin din presare la rece în prima presă. Celelalte ingrediente sunt în general extracte apoase, uleiuri esențiale, alge, extracte din plante, argila.

 

Potrivit Agenției pentru Protecția Mediului, două dintre cele mai utilizate substanțe în produsele convenționale de îngrijire a pielii, parabenii și ftalații,  au fost legate de cancer și diabetul de tip II.

 

Produsele organice sunt formulate cu ingrediente naturale, adică dacă un produs este certificat organic, puteți fi sigur că este 100% fără substanțe toxice sau compuși cu siguranță îndoielnică.

 

 

Fiecare dintre noi, ca părinți, ne  dorim întotdeauna ce este mai bun pentru copiii noștri. Pielea bebelușilor este mai subțire decât cea a adulților, mai fragilă și mai puțin grasă, ceea ce înseamnă că pielea lor absoarbe lucrurile destul de ușor și este mai puțin rezistentă la bacterii și substanțele nocive care sunt în mediu. De aceea trebuie să fim foarte atenți și precauți la ceea ce punem pe pielea copiilor noștri. Produsele ecologice pentru bebeluși sunt mai bune, deoarece includ mai multe ingrediente naturale și includ mai puține pesticide, substanțe chimice și alte ingrediente dăunătoare

 

De ce este importantă lista de ingrediente?

De regulă, în producerea cosmeticelor organice se optează pentru ingrediente locale. Un produs primește un certificat bio dacă cel puțin 95% dintre ingrediente sunt naturale (vegetale, minerale sau animale). Printre ingredientele care trebuie să se regăsească în compoziția produselor cosmetice organice se numără: uleiurile, unturile vegetale, apele florale, uleiurile esențiale, extractele din plante (obținute prin procedee nepoluante) și produsele de stup, precum mierea.

 

Care sunt caracteristicile  produselor organice de igienă și îngrijire?

-nu conțin parabeni, SLES, SLS, PEG, EDTA OGM, ingrediente de origine animală, coloranți, săpun alcalin, parfumuri sintetice, DEA, MEA, TEA, silicon, polyquaternium și fenoxietanol;

-conțin ingrediente naturale din cultivarea organică controlată;

-nu conțin organisme modificate genetic;

-mirosul provine exclusiv din uleiuri naturale;

-testate dermatologic;

-nu au fost testate pe animale;

-imprimarea pe etichetă și ambalaj este realizată din coloranți naturali.

 

Atentie la ambalajele produselor organice:

Pe lângă utilizarea ingredientelor naturale, un mare accent se pune și pe folosirea unor ambalaje (etichete și cutii) din materiale biodegradabile.

 

Dacă ai decis deja că e momentul să începi să folosești produse organice de îngrijire și igienă, există o varietate de produse precum săpun, gel de duș, șampon și balsam, creme și loțiuni, pe care le găsești aici, in sectiunea de igiena si ingrijire personala pentru copii si bebelusi, iar produsele sunt destinate nu doar îngrijirii bebelușului, ci și copiilor si adulților.

 

Alege sapunuri sau geluri de dus pentru bebelusi pentru a avea grijă de pielea ta si a copilului tău! Intra acum pe kizo.ro si beneficiaza de promotiile actuale la toata gama de jucarii copii !