Fizioterapia este adesea o componentă vitală a recuperării în urma intervenției chirurgicale, dar știați că fizioterapia de dinainte de operaţie poate aduce o diferență uriașă în recuperarea dvs.? Studiile arată că a vedea un fizioterapeut înainte de a fi supus unei intervenții chirurgicale are ca rezultat o vindecare mai rapidă, mai puțină durere și rezultate mai bune pe termen lung.

Cei mai mulți dintre noi suntem familiarizați cu nevoia de fizioterapie în urma unei proceduri chirurgicale, dar există dovezi tot mai mari care sugerează că fizioterapia înainte de operație este la fel de benefică pentru un rezultat pozitiv de după operaţie. Exercițiile pre-operație efectuate cu un fizioterapeut ajută la pregătirea și întărirea organismului înainte de operație, facilitând astfel un rezultat mai bun și o recuperare mai rapidă.

Participarea la fizioterapie înainte de operație poate ajuta și la consolidarea funcției fizice și a mobilității, la întărirea mușchilor și a țesuturilor din jur, la îmbunătățirea echilibrului și coordonării și la eliminarea sau minimizarea durerii. Împreună, toate acestea vă permit să aveți un rezultat excelent în urma intervenției chirurgicale.

Fizioterapeutul va lucra cu dvs. pentru a proiecta un program de exerciții personalizat, adaptat pentru a răspunde nevoilor dvs. specifice pentru a obține un rezultat de succes. Într-un centru specializat de fizioterapie, specialiştii vor avea grijă de dvs în toate fazele de vindecare, de la diagnosticul inițial și fizioterapia de dinaintea operaţiei până la recuperare și îngrijire preventivă.

Cum vă poate ajuta fizioterapia înainte de operaţie?

Fizioterapia poate fi foarte benefică înainte de operație pentru a vă asigura că vă aflați într-o stare optimă înainte de procedură. Durerea, pierderea musculară (atrofie) și rigiditatea articulațiilor sunt foarte frecvente în urma operației, dar acestea pot fi reduse la minimum dacă aveţi un corp mai puternic.

Persoanele care participă activ la un program de exerciții de fizioterapie, tind să-și recapete funcția mai repede după operație, în comparație cu cei care nu au un urmat un program de fizioterapie anterior operaţiei. Fundamental, cu cât sunteţi mai puternic înainte de operație, cu atât este mai probabil să aveţi o recuperare mai ușoară și mai rapidă, cu mai puține complicații.

Fizioterapeuţii sunt profesioniști din domeniul medical care au o cunoaștere extinsă a anatomiei umane și înțeleg modul în care o procedură chirurgicală poate afecta organismul. Ei pot folosi aceste cunoștințe pentru a identifica un program de exerciții de fizioterapie, planificate cu atenție pentru a îmbunătăți mobilitatea și puterea, pentru a reduce inflamația și a îmbunătăți circulația.

Acest lucru poate ajuta foarte mult la reducerea durerii în urma operației și la accelerarea procesului de vindecare. De asemenea, tratamentele de fizioterapie pot ajuta la îmbunătățirea mobilității. Obiectivul principal al fizioterapiei este de a oferi îngrijiri excepționale pentru a reduce durerea și a îmbunătăți mișcarea și flexibilitatea. În acest fel, pacienții se pot bucura de un nivel îmbunătățit al funcției și calității vieții.