Corpurile de slefuit reprezinta materialul utilizat pentru slefuirea diverselor tipuri de suprafete care necesita o prelucrare diferita.

Este important sa cunosti diferentele dintre tipurile de corpuri de slefuit astfel incat sa utilizezi potentialul lor la maxim si sa realizezi suprafete finisate perfect.

Vei putea sa gasesti trei tipuri de corpuri de slefuit: ceramice, din plastic si metalice. Fiecare dintre acestea difera prin granulatie dar si prin rezultatele obtinute in urma utilizarii.

 

Tipuri de corpuri de slefuit

Corpurile de slefuit ceramice sunt obtinute din ceramica naturala cu adaos de granule abrazive iar structura materialului de baza, granulatia si densitatea determina efectul rezultat al corpului slefuit. Aceste corpuri de slefuit ceramice sunt utilizate pentru a prelucra piese din materiale mai grele si cu duritate mai mare.

Corpurile de slefuit din plastic au o densitate mai redusa si sunt indicate a fi utilizate pentru piese mai usoare cu duritate mai mica. Si, corpurile de slefuit metalice sunt realizate din otel inoxidabil, fiind potrivite pentru lustruirea suprafetelor metalice.

Deoarece piesele prelucrate in procesul de finisare difera, forma si dimensiunea corpurilor de slefuire difera. In functie de compozite, se pot gasi pe piata corpuri de slefuit moi pana la puternic abrazive. Aceste corpuri de slefuit te vor ajuta sa obtii suprafete perfect finisate astfel incat sa fie pregatite pentru etapele de prelucrare urmatoare.

Prin utilizarea unor corpuri de slefuit potrivite pentru suprafetele care se adreseaza, slefuirea se va realiza mult mai rapid si mai eficient, astfel incat sa poti obtine finisaje de calitate. Acest aspect contribuie semnificativ si la productivitatea muncii. O slefuire mai rapida inseamna mai multe comenzi preluate, ceea ce aduce o serie de avantaje pentru cei care au domenii de activitate care se bazeaza si pe acest tip de finisaj.

 

Cum sa alegi si de unde sa achizitionezi corpuri de slefuit?

Atunci cand alegi corpuri de slefuit trebuie sa tii cont de dimensiunea, forma si tipul acestora, astfel incat sa faci cea mai buna selectie de material.

Alegand in mod corespunzator vei putea beneficia de o serie de avantaje precum obtinerea unor suprafete perfect slefuite, o productivitate a muncii mult mai buna si o eficienta in indeplinirea tuturor etapelor pe care le presupune un anumit tip de lucrare.

Aceste corpuri de slefuit pot sa fie achizitionate si din mediul online prin intermediul producatorilor autorizati. Acestia din urma, pot sa iti ofere toate informatiile necesare cu privire la modalitatea prin care poti sa folosesti potentialul acestor materiale la maxim.

Pentru a face cea mai buna achizitie, ofera cat mai multe informatii despre tipurile de lucrari pentru care se adreseaza, astfel incat specialistii in domeniu sa iti poata pune la dispozitie cele mai bune solutii.

Informatiile pe care trebuie sa le oferi au legatura cu tipurile de piese care urmeaza a fi finisate cu ajutorul acestor corpuri de slefuit dar si cu tipurile de suprafete pe care doresti sa le obtii in urma acestui tip de prelucrare. Pentru o finisare de calitate trebuie sa cunosti cat mai multe informatii despre aceste corpuri de slefuit, astfel incat sa poti oferi la randul tau lucrari de calitate beneficiarilor