In postarea noastra vom analiza avantajele structurilor metalice. Originea metalului din fier ca material structural are loc in secolul al XVIII-lea, dar marele sau moment a fost in secolul al XIX-lea. Ca urmare a aparitiei acestui material, da nastere unei noi arhitecturi, devenind marele protagonist al Revolutiei Industriale.

In anul 1836, lemnul a fost inlocuit in industrie

Inapoi in 1836 fascicul dublu T a fost creat, care a continuat sa inlocuiasca lemnul in industria constructiilor. A fost utilizat de-a lungul acestui secol cand au fost construite trei dintre cele mai reprezentative mari structuri arhitecturale metalice ale timpului: palatul de cristal din Londra, Galeria masinilor si Turnul Eiffel, din Franta.

Termenul „structuri metalice” se refera la orice structura care este construita din materiale metalice, de obicei din otel. Acestea sunt adesea folosite in sectorul industrial pentru caracteristicile, functionalitatea si costul lor. Care sunt principalele caracteristici ale unei structuri metalice?: Rigiditate, stabilitate si rezistenta. Structurile metalice sunt compuse dintr-o armura principala si secundara:

Descoperiti avantajele structurilor metalice sub forma de hale metalice la cheie

Structura metalica principala

Structura metalica este alcatuita din toate elementele responsabile pentru asigurarea stabilitatii si transferul incarcaturilor catre fundatii. Acesta este cel care se asigura ca ofera o rezistenta maxima structurii, permitandu-i sa nu se rastoarne sau sa se deformeze, este format din grinzi metalice (elemente orizontale care functioneaza cu flexie.

Structura metalica secundara- ce este

Structura metalica secundara este formata in principal din fatada si acoperis, cunoscuta si sub numele de substructura. Aceasta se bazeaza pe structura metalica principala.

 

Structuri metalice, avantaje nesfarsite

  • Poate fi folosita pe teren slab
  • Timpi rapizi de constructie
  • Posibilitatea de a efectua constructii cu spatii libere mari, cum ar fi spatii, stadioane sau centre sportive
  • Cladirile pot fi construite cu o probabilitate de crestere si schimbare a functiilor.

 

Sunt elemente foarte fiabile si au capacitatea de a crea formele pe care arhitectul le doreste. Ele pot avea mai multe parti standardizate. Are o relatie perfecta intre rezistenta si volum, ceea ce permite construirea unor structuri mai usoare decat cele realizate cu alte metale.

Sectorul constructiilor trebuie sa conduca la un nou model de cladire ecoeficienti si durabili.

Cum se atinge acest obiectiv?

Utilizarea mai multor materiale ecologice, cum ar fi otelul, care este durabil, reciclabil si reutilizabil, pe langa faptul ca este compatibil cu diferite tehnici de constructie din fabrica.

Asigurarea si controlul calitatii in productie

Scopul nostru este de a asigura durabilitatea si rezistenta structurilor din otel. Pentru aceasta, este important o intretinere minima care consta in:

  • Un design bun al detaliilor.
  • Un nivel ridicat de pre-fabricatie in ateliere moderne si bine echipate.
  • Angajati calificati.
  • Sisteme de protectie anticoroziva.
  • Ca se adapteaza cu usurinta la orice modificare structurala a cladirilor si a porticurilor cu disconfort minim.

Cum este constructia in tarile dezvoltate?

In tarile dezvoltate, sectorul constructiilor se va dezvolta prin cele mai inovatoare si competitive tehnologii si procese de constructie. Aceste sisteme vor asigura o calitate si o siguranta mai ridicate in constructii. Astfel, o imbunatatire a competitivitatii sectorului este generata datorita modernizarii sale.