Nu exista un moment potrivit pentru o defectiune. Dar exista momente deosebit de nepotrivite. Si exact atunci se intampla. Desigur, oricine poate avea o zi proasta. Ploua, timpul este esential, nu exista niciun ajutor la vedere si pur si simplu masina se strica, nimic nu mai functioneaza. Acum se va putea apela la tractari Oradea si totul va fi in regula pana la urma. Pentru a afla mai multe intra pe acest site https://tractarioradea.net .

Tractarea unei masini nu este o arta. Dar exista cateva lucruri de care ar trebui ca soferul sa tina cont, astfel incat sa nu apara alte daune. Nu conteaza daca exista o masina tractata sau o remorca. In principiu, este voie in a cupla o masina doar daca nu mai poate fi reparata la fata locului. Acesta poate fi un defect electronic sau daca se scurge lichid de racire. Daca se ramane fara combustibil, insa, nu este voie in a se tracta o alta masina. Atunci este mai sigur in a lua o canistra de rezerva si sa se realimenteze. Cu toate acestea, masina distrusa poate fi trasa numai la cel mai apropiat atelier, folosind cel mai scurt traseu.

Cablurile de remorcare sau barele de remorcare servesc drept mijloace de remorcare. Majoritatea masinilor au o franghie de remorcare deoarece se potriveste fiind mica si compacta in portbagajul masinii. Barele de tractare sunt practice, dar foarte putini soferi le poarta cu ei. Bara asigura o distanta constanta intre cele doua masini si impiedica barbatul din spate sa se ciocneasca accidental de ea. Acest lucru se poate intampla rapid, deoarece servo-ul de franare poate sa nu mai suporte forta de franare intr-un vehicul defect si soferul trebuie sa franeze mult mai mult decat de obicei. In plus, o servodirectie care nu functioneaza necesita forte de directie neobisnuit de mari. Tractarea necesita un nivel ridicat de concentrare din partea ambilor soferi.

Este important, cablul de remorcare sau bara de remorcare sa fie proiectata pentru greutatea vehiculului defect. Oricine calatoreste cu o franghie de remorcare trebuie sa ataseze franghia de carligul de remorcare al vehiculului si sa o atarne intre cele doua masini. Coarda nu trebuie sa fie mai lunga de cinci metri. In plus, ambele autovehicule trebuie sa aprinda luminile de avarie pentru ca urmatorii soferi sa poata vedea ca doua masini se deplaseaza pe o coloana si ca este dificil de depasit. Bara este de asemenea montata intre cele doua inele de remorcare.

Nu exista o viteza maxima legala atunci cand se tracteaza o masina. Cu toate acestea, expertii sfatuiesc sa nu se conduca mai repede de 50 km/h. Deoarece, asa cum este descris mai sus, este posibil ca asistenta la franare si la directie sa fi esuata in vehiculul avariat. La viteze mici, ambii soferi au timp suficient pentru a reactiona la astfel de situatii.

Tractarea masinii este reglementata de Regulamentul de circulatie rutiera. Luminile de avarie trebuie aprinse la ambele masini. Daca luminile de avarie nu functioneaza la masina avariata, deoarece bateria se poate descarca, vehiculul nu poate fi remorcata deloc in mod privat. In acest caz, masina trebuie incarcata profesional si mai sigur.