De ce sa alegi intre vin si ciocolata? Nu este nevoie pentru ca exista atat de multe vinuri de desert gustoase catre care te poti orienta. Spre deosebire de ceea ce cred majoritatea oamenilor, sticla de vin rosu preferata probabil nu va merge bine cu chiar cu orice desert. Totusi, exista ceva optiuni demne de avut in vedere, asa ca sigur vei gasi sticla potrivita pentru desertul preferat. Venim in sprijinul tau cu cate sfaturi pe care merita sa le iei in considerare.
Care este cea mai importanta regula pentru a combina vinul cu ciocolata?
Regula de aur pentru asocierea vinului cu ciocolata, sau cu orice desert, este ca vinul trebuie sa fie intotdeauna mai dulce decat desertul. Daca vinul nu este cel putin la fel de dulce, de obicei se ajunge la un gust rau, acru si amar, nu tocmai placut.
Vinurile seci pot fi asociate cu ciocolata?
De cele mai multe ori, ciocolata nu se imbina de minune cu vinurile seci. Conform regulii de aur, atunci cand asociezi vinul cu ciocolata (sau alte dulciuri), vinul trebuie sa fie intotdeauna mai dulce decat ciocolata. Exista cateva exceptii, totusi, care pot functiona uneori, cum ar fi Beaujolais sau Zinfandel, dar cel mai bine este sa fii sigur si sa iei o decizie inspirata.
Ciocolata cu lapte sau ciocolata neagra pot fi asociate cu anumite vinuri?
In principiu, da. Diferite tipuri de ciocolata se potrivesc mai bine cu diferite vinuri, dar asocierile cu ciocolata cu lapte si ciocolata neagra sunt mai comune decat cele cu ciocolata alba. Acest lucru se datoreaza faptului ca ciocolata alba este foarte dulce.
Ciocolata merge bine cu vinurile fortificate?
Absolut! Unele dintre cele mai bune de asortat cu ciocolata sunt vinurile fortificate. Multe vinuri fortificate din struguri albi se potrivesc atat cu ciocolata alba, cat si cu cea neagra. Cu toate acestea, vinurile rosii fortificate, cum ar fi portul, se potrivesc cel mai bine cu ciocolata cu lapte sau cea neagra.
Ce vinuri se potrivesc cel mai bine cu ciocolata cu diferite umpluturi?
Ciocolata face diferenta. Va sugeram sa va ganditi mai intai la ciocolata de baza (alba, cu lapte sau neagra), apoi la umpluturi. Nu uitati ca poate fi distractiv sa vii cu propriile tale moduri unice de a combina vinul si ciocolata. Astfel, cine este creativ chiar merita sa isi puna in practica ideile pentru ca nu se stie niciodata cand se descopera o combinatie grozava.
Dulciurile de calitate sunt mai usor de procurat decat vinul bun, insa cine isi doreste sa nu aiba nicio problema din acest punct de vedere merita sa apeleze la Crama Budureasca. Vezi pe https://budureasca.ro/vin-busuioaca/ un vin pe care sa il servesti impreuna cu dulciurile preferate, iar un bun exemplu in acest sens este Busuioaca din gama Bristena. Acest vin cucereste prin culoarea sa roz intens si poate transforma pe oricine intr-un adept datorita aromelor sale intense de zmeura si petale de trandafir. Gustul plin, senzatiile dulci, notele de capsuni, toate sunt o adevarata placere si vin in completarea parfumului acestui vin.
Oenologul a reusit sa gaseasca echilibrul perfect intre dulceata si aciditate, astfel ca ne bucuram de un final lung, placut. Bineinteles, calitatea principala a acestuia este abilitatea sa de a se asocia cu dulciurile, iar lista este una foarte lunga in acest sens. Totusi, pentru evidentierea tuturor calitatilor sale se recomanda servirea sa la o temperatura intre 7 si 9 grade. Acceseaza magazinul online al Cramei Budureasca si descopera multe alte optiuni grozave care au toate sansele sa te cucereasca!