Element fundamental in amenajarea oricarei locuinte, perdelele pentru living pot schimba complet fata unei incaperi. Culoarea, forma si chiar si tipul de tesatura pot face diferenta, mai ales daca sunt adaptate cu pricepere la contextul mobilierului. In acest caz specific, ne concentram pe caracteristicile si diferitele tipuri de perdele pentru camera de zi. Perdelele sunt extrem de importante, indiferent daca vorbim despre perdele dus clasice sau despre orice alt tip de perdea din casa.

De fapt, fiind una dintre cele mai folosite incaperi din casa, cea in care se primesc oaspetii, se organizeaza cine si se poarta conversatii, trebuie sa exprime cat mai bine personalitatea gazdelor. Cu toate acestea, este usor de cazut in greseala de a o mobila cu perdele anonime, impersonale. Cum se face acest lucru? Cel mai important lucru este sa stiti clar ce doriti sa obtineti.

De fapt, daca ne imaginam o camera de zi mare si luminoasa, cu mobilier predominant de culoare deschisa, ar fi indicat sa optam pentru perdele albe sau cel putin in tonuri neutre, in stil clasic sau panou. Daca, pe de alta parte, ne dorim o atmosfera calda si confortabila in livingul nostru, poate cu o aroma usor etnica, vom opta pentru perdele mai colorate, in culori puternice si indraznete. Sau, din nou, daca adoram atmosferele romantice ale caselor de la tara, nuantele pastelate vor fi alegerea ideala, poate cu perdele buclucase. Pe scurt, posibilitatile sunt cu adevarat infinite.

Cum sa alegem?

Alegerea trebuie facuta, asa cum am spus, prin evaluarea restului camerei. In primul rand, trebuie avut in vedere faptul ca tesaturile perdelelor din camera de zi ar trebui sa fie diferite de cele din celelalte camere ale apartamentului. De fapt, perdelele trebuie sa fie potrivite pentru particularitatile camerei in care se afla, iar camera de zi nu poate fi comparata cu un dormitor, dormitor matrimonial, bucatarie sau baie.

Prin urmare, perdelele de living trebuie sa iasa in evidenta in casa datorita singularitatii lor, impodobind in mod specific camera in care se aduna intreaga familie si unde se primesc prietenii, rudele si vizitatorii.

Atunci cand cauti perdele living, va trebui sa fii atent la efectul lor asupra camerei in general.

Asadar, daca ne aflam intr-un living plin de lumina, este mai bine sa evitam perdelele cu culori prea intense si luminoase, care tind sa se estompeze la soare.

De fapt, in aceste conditii, este de preferat sa va concentrati pe culori mai neutre, care se potrivesc usor cu mobilierul. Cea mai potrivita alegere sunt tesaturile precum catifeaua, inul sau matasea, care dureaza mai mult. In orice caz, inainte de a cumpara, este esential sa luati cu atentie masurile ferestrei sau usii de balcon pe care intentionati sa o decorati.

Masura trebuie luata incepand de sus, pana la lungimea pe care doriti sa o obtineti in raport cu podeaua. In ceea ce priveste latimea, trebuie sa nu uitati sa adaugati aproximativ zece centimetri pe ambele parti.

Luminozitatea camerei

Un prim factor care trebuie luat in considerare atunci cand alegeti perdelele pentru camera de zi este luminozitatea camerei. De fapt, in cazul in care camera de zi este mare si luminoasa, puteti alege perdele colorate, uni sau cu modele. Tesaturile mai grele pot reduce considerabil luminozitatea venita din exterior.

 

In plus, in functie de caracteristicile casei dumneavoastra si de efectul pe care doriti sa il obtineti, trebuie sa va ganditi cu atentie la alegerea voastra.