Daca e vara, e clar vremea aparatelor de aer conditionat. Dupa perioadele ploioase din primavara si de la inceput de vara in fiecare an urmeaza valuri de caldura insuportabile. Asa ca daca doresti sa achizitionezi un aparat de aer conditionat Samsung poti gasi mai jos cele mai importante aspecte care te-ar putea interesa.

Cum sa alegi aparatul potrivit pentru camera unde vrei sa-l montezi

Inainte de a cumpara un astfel de aparat este bine sa te gandesti unde ai nevoie sa racesti aerul. Cele mai des intanlite camere pentru a monta un sistem de climatizare sunt dormitorul si sufrageria. In functie de suparafata pe care doriti sa o raciti trebuie sa ajustati si puterea pentru aparat.

Pe internet puteti gasi diverse site-uri care pun la dispozitie calculatoare pentru a stabili puterea optima a aparatului de aer conditionat. Daca veti introduce valorile pentru lungime, latime, inaltime, numarul de ferestre si tipul de camera ( sufragerie, dormitor), calculatorul va va indica ce tip de aparat vi se potriveste.

In teorie volumul camerei trebuie inmultit cu indicatorii de incalizire pe metrul cub. Exista insa niste intervale care au deja o valoare considerata optima. Pentru o suprafata de 18-25mp  se recomanda un aparat cu o putere de 9000 BTU. Pentru 25-35mp, 12000 BTU, intre 35-45mp 14000 BTU. La suprafete care depasesc 45mp pana la 60mp, se recomanda 18000 BTU iar pentru 60-75 mp se recomanda 24000 BTU.

Ce functii ti se potrivesc dupa stilul de viata

Daca sunteti mereu dornici de a vedea care sunt ultimele functionalitati pentru orice tip de dispozitiv aparut pe piata, atunci vi se va potrivi un aparat cu functii cat mai digitale. De la aplicatie pe telefon la comenzi vocale, sunt modele tot mai adaptate pentru un stil de viata mai modern si mai comod. Daca de partea cealalta, nu tineti prea mult la aceste aspecte, poate sunteti interesat mai mult de functii precum cea de programare oprire/pornire din telecomanda sau functia de autocuratare. Sunt tot felul de modele pe piata de unde puteti alege.

Unde se instaleaza corect un aparat de aer conditionat

Odata ce ati cumparat aparatul si l-ati adus acasa, mai aveti un pas foarte important si anume montarea lui. Este recomandabil sa apelati la o firma specializata in detrimentul vecinului care se pricepe la toate. Puteti merge pe mana tehnicienilor care sunt trimisi de firma sa va moteze aparatul de aer conditionat. Dar este bine sa stiti ca unitatea externa trebuie montata pe un perete cu mai putin soare. Va proteja unitatea de conditiile climaterice nefavorabile de peste an. Unitatea interna este bine sa fie montata la intaltime, nu la nivel mediu in camera pentru a putea ventila tot aerul in mod uniform.

Pe site-ul celor de la Vollmax ai la dispozitie o gama larga de produse din care poti alege aparatul potrivit pentru nevoile familiei tale.