Există anumite caracteristici care diferențiază între un generator diesel și un generator de curent pe gaz. Avantajele și dezavantajele depind de obiectivele pentru care vor fi folosite și de scopurile clientului (în ceea ce privește emisiile de carbon și costurile, de exemplu). Un generator pe gaz de la Endress poate fi o opțiune perfectă atunci când va doriți calitate și preț bun.

Generatorul pe motorină are avantaje și dezavantaje, de asemenea și un generator pe gaz. Prin urmare, este important să înțelegeți ce tip de produs se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră, pentru a face o alegere corectă.

Generator diesel

Avantaje principale:

  • Avantajele importante ale generatoarelor diesel sunt portabilitatea și ușurința accesului la combustibil;
  • Costurile de întreținere a generatoarelor cu funcționare continuă sunt mai mici pentru grupurile generatoare diesel
  • Motorină este mai puțin inflamabilă în comparație cu alți combustibili.

Dezavantaje principale:

Dieselul are un nivel ridicat de emisii iar pentru a respectă legislația în vigoare, trebuie adăugat un sistem de filtrare care se adaugă la costul final al generatorului.

Generator gaz

 Avantaje principale:

  • Gazul natural poate fi utilizat pentru alimentarea grupurilor generatoare de energie, fie în situații de urgență, fie continuu, și este considerat unul dintre cei mai accesibili și eficienți combustibili pentru producția de energie, printre resursele care nu sunt regenerabile .
  • Față de alți combustibili fosili, cum ar fi cărbunele, motorină și benzină, nivelul emisiilor de gaze naturale este mult mai scăzut. În plus, numai cărbunele (care nu este luat în considerare pentru aceste aplicații, deoarece este foarte poluant) este mai ieftin.
  • Gazul natural este ideal pentru sistemele de cogenerare, deoarece poate fi reutilizat cu ușurință sub formă de căldură, abur, apă caldă și încălzire cu ulei.

Dezavantaje principale:

  • Seturile generatoare de gaze naturale sunt utilizate în principal în zonele care au o alimentare neîntreruptă cu acest combustibil, dintr-o rețea dedicată
  • În cazul unui dezastru natural, sistemele de alimentare pot afecta disponibilitatea rețelei, deoarece acest combustibil nu poate fi depozitat la generator
  • Gazul natural prezintă un risc mai mare de incendiu în comparație cu motorină
  • Motorul și sistemul de control sunt mai pretențioase, ceea ce afectează prețul final al produsului, făcându-l mai scump.

În ceea ce privește instalarea, aceste două tipuri de grupuri generatoare au nevoi foarte similare și sunt capabile să servească același tip de aplicații, care pot fi utilizate în mod continuu sau în situații de urgență. Pentru a rezumă, principalele diferențe dintre acestea sunt legate de caracteristicile combustibililor – gazul natural este mai ieftin și mai ecologic – și accesibilitatea – mai rentabilă în cazul generatoarelor diesel.

Pentru a decide ce este cel mai bine pentru ține și afacerea ta, va trebui să cântărești avantajele și dezavantajele fiecărui generator în parte, în funcție de nevoile și așteptările tale.