Există mai multe tipuri de procese de tăiere pe piață și chiar mai multe tipuri de procese de tăiere cu laser. Poate fi dificil să descifrezi gama de informații diferite care sunt deseori prezentate pentru anumite procese de decupare și să decizi care poate fi cel mai bun proces pentru aplicația sau industria aleasă. Analko oferă astfel mai multe informații în sensul acesta.

Pentru a face acest lucru puțin mai ușor, am elaborat acest ghid privind avantajele tăierii cu laser, precum și avantajele diferitelor tipuri de procese de tăiere.

De ce este nevoie de decupare laser?

Procesele de producție și prelucrare din întreaga lume s-au dezvoltat și se inovează într-un ritm din ce în ce mai rapid și, pe măsură ce tehnologia evoluează, tot așa trebuie să fie toate procesele și oamenii care contribuie la evoluție.

În timp ce formele convenționale de tăiere au funcționat bine, a fost nevoie de un proces mai sigur, mai eficient și mai fiabil, care se dezvoltă în concordanță cu cererea tot mai mare de decupare laser.

Tăierea cu laser a fost soluția la cererile tot mai mari din partea clienților, fiind capabilă să funcționeze mai repede, mai precis și mai ușor. Laserul este introdus pe lista de motive pentru care produsele sunt capabile să facă mai multe acum, fiind însă mai mici și mai ușor de utilizat. Să ne gândim cât de mari erau telefoanele în trecut și ce dimensiuni au acum. Acest lucru înseamnă că tăierea laser a fost adoptată ca un proces fundamental în numeroase industrii, inclusiv auto, domeniul aerospațial, electronică, semiconductoare și în domeniul medical.

Tăierea se face fără contact

Aceasta înseamnă că bara de tăiere utilizată nu atinge fizic materialul cu care lucrează, provocând în schimb procesul de topire și tăiere prin căldură. Aceasta înseamnă că deteriorarea materialului este redusă la minimum și se pot evita programele costisitoare de reparații și întreținere pentru piesele în mișcare care intră în contact cu suprafața de lucru.

Consum redus de putere

Acesta este un avantaj important într-o lume care încearcă să funcționeze mai inteligent, nu mai greu, prin creșterea producției, reducând în același timp costurile.

O mașină de tăiat va folosi doar aproximativ 10kW de putere, unde alte procese de tăiere utilizează mai mult de 50kW.

O metodă mai sigură

Odată cu necesitatea creșterii producției vine și nevoia de siguranță sporită. Tăierea cu laser este o metodă mult mai sigură decât alte procese de tăiere, deoarece fasciculul utilizat este sigilat într-un accesoriu de unde nu poate ieși liber. Riscul de a se produce accidente este astfel mult mai mic.

Având în vedere toate avantajele enumerate, este evident de ce s-a trecut la debitare laser și cele mai multe firme din domeniul confecțiilor metalice au ales acest proces în locul debitării clasice. Este foarte important de menționat și faptul că aceste tehnici noi de debitare au făcut și ca prețul pentru prelucrări să scadă considerabil, făcând produsele mult mai accesibile pentru un număr mare de persoane din domenii diferite.