In cei peste 45 de ani de activitate ai Analko Industry putem spune ca intr-adevar motto-ul companiei “… detaliile fac diferenta!!!”, este acea dovada necesara, care demonstreza ca atunci cand vei apela la serviciile oferite de aceasta companie, te vei putea bucura de calitate si profesionalism de inalta clasa. Activitatea ANALKO in sectorul protejarii  suprafetelor  metalice,  incepe  in  anul  1974  avand  ca  obiect principal anodizarea.

Dl. Kochylas, fondatorul societatii, hotaraste sa includa printre activitatile principale ale acestei companii si vopsirea in camp electrostatic, mai putin cunoscuta pana atunci, alegere care s-a dovedit a fi una de un real succes.

Incepand din anul 1974, Analko isi desfasoara activitatea in domeniul aluminiului, mai    exact in sectorul protejarii suprafetelor metalice, avand ca obiect principal anodizarea.

In anul 1992, compania se muta intr-un sediu propriu in Acharnes, Attiki, Grecia, aceasta marcand inceputul unei lungi perioade de dezvoltare durabila la nivel central si local.

Compania si-a continuat activitatea performanta prin: investitii efectuate pentru modernizari tehnologice; valorificarea la maximum a potentialului uman si resursele oferit de acesta;     formarea si perfectionarea, la cele mai inalte standarde europene, a specialistilor de inalta calificare, implementarea,  certificarea  si  mentinerea  sistemului  de  management integrat.

Analko este una dintre primele companii care au introdus in Grecia metoda sublicromiei (decorare in efect de lemn) – care confera eleganta si rafinament; la aceasta metoda se aduc in continuu inovatii, prin crearea de nuante proprii si unice.

Incepand cu anul 2004,  un  prim  pas  important,  a  fost  accentuarea  strategiei  de dezvoltare si orientare externa a viziunii Αnalko prin infiintarea firmei Αnalko ALUMINIUM  in  Bucuresti.

Cu un sediu  propriu ce are  o suprafata  totala  de 15.000 mp., Αnalko  ALUMINIUM  este intr-un permanent proces de dezvoltare, prin aplicarea tehnicilor specifice  managementului strategic, deschidere catre nou, bazandu-se pe experienta si sustinerea companiei – mama.

Αnalko Aluminium este perceputa ca un partener valoros si de incredere in comunitatile in care isi desfasoara activitatea, peste tot in Europa, si nu numai.

In perioada anilor 2010 – 2011, ritmul de dezvoltare al acestei companii este in permanenta ascensiune, construindu-se noi unitati ultramoderne de vopsire in camp electrostatic si anodizare in Attiki, Grecia.

Nivelul ridicat de calificare si entuziasmul personalului companiei, echipamentele tehnologice ultramoderne achizitionate de la cele mai renumite firme de profil din Europa, materiile prime furnizate de firme de top ale pietei mondiale, ofera posibilitatea companiei Analko sa depaseasca cantitatea de 80 de tone de productie controlata pe zi, in cele doua unitati de productie de care dispune la Atena si Bucuresti.

In anul 2013, Analko deschide la Bucuresti o sectie de confectii metalice (https://www.analkometalconfex.ro/confectii-metalice/) si fasonare a tablei, acoperind o mare parte a pietei romanesti si europene.

In anul 2014 se finalizeaza o noua linie automata de vopsire in camp electrostatic (https://www.analkometalconfex.ro/) a aluminiului si a fierului, consolidand protectia si vopsirea articolelor si pieselor industriale, care necesita specificatii inalte de protectie si acoperire.

Astazi, Analko Aluminium Industry SRL  este o companie bazata pe profesionisti, care au in spatele lor multi ani de experienta, precum si tineri profesionisti cu o inepuizabila energie si un potential puternic pentru productia de confectii metalice indistriale (https://www.analkometalconfex.ro/confectii-metalice/), de orice complexitate, forma, scop si dimensiune.