Pentru ca gusturile noaste sunt diferite, prin urmare si interiorul locuintei noastre este diferit. Astfel ca alegerea decoratiunilor, mai ales da nu ai cunostinte in ceea ce priveste design-ul interior, poate fi o operatiune dificila. Daca vrei sa cumperi cateva tablouri canvas abstracte pentru locuinta ta, iti vom oferi cateva sfaturi care sa te ajute sa faci cele mai potrivite alegeri. Bineinteles ca alegerile tale vor fi influentate si de preferintele tale, astfel ca nu te sfii sa alegi un tablou care ti-a cucerit inima, dar ai in vedere urmatoarele aspecte:

  1. Marimea tabloului

Cand vorbim de design interior, pe langa imbinarea perfecta a culorilor si a texturilor, vorbim si alegerea marimii potrivite a obiectelor dorite. Astfel ca si in alegerea unui tablou trebuie sa ai in vedere dimensiunile, caci un tablou prea mic sau un tablou prea mare te va pune intr-o situatie destul de dificila. Spre exemplu, tablourile mari depasesc 100 de cm si trebuie sa te asiguri ca acestea vor avea loc pe peretele tau, mai mult decat trebuie sa ai in vedere ca tablourile de mari dimensiuni vor fi in centrul atentiei si vor eclipsa restul obiectelor din camera respectiva, asa ca alege-le cu grija. Daca doresti tablouri de mici dimensiuni, trebuie sa stii ca acestea de obicei se combina intre ele, adica vei cumpara cel putin 3 – 5 bucati cu care te vei juca in amplasare.

Cum te asiguri ca dimensiunea este cea potrivita? Ei bine, intotdeauna poti masura spatiul disponibil – astfel vei sti daca un tablou este prea mare. Iar daca vrei sa optezi pentru un tablou de mici dimensiuni poti aseza o hartie (in locul disponibil) – daca vrei sa cumperi mai multe, te poti juca cu hartiile pentru a vedea unde se aseaza cel mai bine.

  1. Tema tabloului

Fiecare locuinta va induce un anumit sentiment, mai ales daca proprietarii au mers pe o anumita tema si au respectat o anumita linie de design, poate ai nevoie de o pata de culoare – daca tema aleasa a implicat folosirea unor culori deschise, poate ai nevoie de un tablou ceva mai linistit, in nuante timide. Bineinteles, ca acest aspect tine de tema aleasa si de stilul casei, poate casa ta este amenajata intr-un stil modern sau poate rustic, si uite asa tema difera tabloului poate fi diferita de la o casa la alta, dar si de la o camera la alta.

Nu uita ca fiecare casa este diferita, daca ai vazut in casa prietenilor tai un tablou care ti-a atras atentia, acesta s-ar putea sa nu se potriveasca in locuinta ta, fie ca marimea acestuia nu este potrivita, fie ca modelul sau culorile alese nu se vor imbina armonios cu restul decoratiunilor.

Daca esti in cautarea unui tablou abstract care sa se potriveasca perfect cu locuinta ta, atunci weframe.ro este locul potrivit caci vei gasi o multime de modele care sa se potriveasca perfect cu decoratiunile din casa ta, iar temele tablourilor prezentate sunt atat de diferite incat nu ai cum sa nu gasesti ceva care sa iti placa.