Baia este locul in care ne simtim mai frumosi, mai fericiti si mai pregatiti pentru a incepe activitatile din fiecare zi. Este mai mult decat un simplu spatiu in care ne indeplinim rutina de ingrijire zilnica, este propria noastra oaza de relaxare. Si, cum reprezinta un punct de interes al locuintei tale, nu trebuie neglijat aspectul estetic.

Amenajarea unei case se oglindeste prin personalitate iar baia prin tipurile de oglinzi baie folosite. In design-ul baii, oglinda reprezinta elementul central si aduce un plus de stil si personalitate. Ultimele tendinte transforma oglinzile intr-un punct forte pentru obtinerea unui design spectaculos, cu personalita si de lux.

Rolul oglinzilor in design-ul baii tale

Oglinzile au rolul de a oferi echilibru spatiului, sa ii ofere luminozitate dar si sa contureze proportiile. De aemenea, creeaza iluzia unui spatiu generos, aspect deosebit de important mai ales atunci cand ai o baie foarte mica.

Daca doresti sa obtii un efect spectaculos si sa intaresti iluzia de luminozitate si spatiu generos, designerii recomanda sa amplasezi corpuri de iluminat in jurul sau chiar pe oglinda. Reflexia luminii va crea aceasta iluzie de spatiu mai luminos si va marca accentul modern sau clasic al design-ului ales pentru baie.

Aceste oglinzi baie si nu numai reprezinta un stravechi atribut al civilizatiei, avand o istorie lunga de peste 5000 de ani. Initial, ramele erau confectionate din bronz sau argint slefuit iar acest design ancestral inca se mai pastreaza dar este cu mult cosmetizat. Design-ul oglinzilor moderne poate imbraca orice forma sau stil, incepand de la cele clasice pana la cele elegante sau de lux. Desigur, nu este exclus nici macar o abordare mai creativa in ceea ce priveste oglinzile.

Jocul de lumini si umbre a oglinzilor poate sa schimbe in mod radical incaperea si sa ofere dinamica spatiului. Modelele de oglinzi sunt diversificate: incepand de la forme ovale pana la cele asimetrice, de la modele care ocupa putin spatiu pana la cele supradimensionate care pot ocupa un perete intreg. Oglinda de baie trebuie sa creeze un contrast puternic. Daca baia este dominata de culori monocrome atunci este obligatoriu sa alegi un model cu rama. Forma ramei este si ea importanta intrucat pentru o baie moderna poti alege un model simplu iar daca doresti sa pui accent pe detalii atunci se potriveste o rama eleganta care sa contrasteze cu elementele care doresc sa se evidentieze.

Oglinzile, un element esential si nelipsit din amenajarea bailor

Oglinzile reprezinta mai mult decat un simplu element de decor, ele sunt intreaga personalitate a unei bai si pot sa creeze iluzia unui spatiu mai mare. In concluzie, utilizarea unei oglinzi baie reprezinta un element esential pe care nu ar trebui sa il excluzi atunci cand doresti sa realizezi amenajari interioare de efect.

Cu siguranta, vei putea sa gasesti  diversitate mare de modele care se potrivesc fiecarui stil de amenajari interioare in parte. Aspectul lor, calitatea, rolul jucat in amenajari interioare, totul contribuie la crearea unui camin cat mai primitor si perfect pentru a fi transformat in oaza ta de relaxare.