Pentru un succes deplin in domeniul HoReCa, modul de prezentare a produselor are aceeasi importanta precum calitatea acestora. Tocmai de aceea, intregul decor trebuie gandit in amanunt, astfel incat clientii sa se simta cat mai confortabil si, in acelasi timp, sa fie tentati sa cumpere cat mai multe produse.
O vitrina de bauturi reprezinta unul dintre echipamentele care se pot dovedi de maxima importanta, din acest punct de vedere. Ea asigura multiple beneficii intr-un bar, un restaurant, o cofetarie sau o benzinarie, incepand cu cele de natura estetica.
Cum contribuie o vitrina bauturi la cresterea profitului?
Unul dintre cele mai importante principii de marketing spune ca sansele de vanzare cresc considerabil atunci cand posibilul client poate sa vada direct produsele. De exemplu, se remarca faptul ca in reclamele la bauturi publicate in ziare si reviste sau difuzate la televizor, o sticla sau un pahar pline cu licorile preferate se afla in centrul atentiei.
Exact acest efect il asigura si o vitrina de bauturi de la Fresco Expert. Daca ea este amplasata corespunzator, intr-un loc cat mai vizibil, clientii vor putea sa vada, frumos aranjate, toate tipurile de produse pe care le pot cumpara. Astfel, impulsul de a comanda bautura dorita se declanseaza aproape automat.
Frigiderele speciale care indeplinesc aceasta importanta functie estetica ajuta si in alt fel bugetul unei unitati de alimentatie publica. Cea mai importanta functie consta in pastrarea bauturilor la temperatura ideala, astfel incat, pe de o parte, sunt evitate alterarea si risipa, iar pe de alta parte clientul savureaza bautura preferata in cele mai bune conditii.
Echipamentele de ultima generatie, produse de firme cu valoare recunoscuta pe plan international, precum Virtus Group GmbH, asigura un consum redus de energie. Astfel, cheltuielile scad, iar efectele nefaste asupra mediului inconjurator sunt, la randul lor, reduse.
Principalele caracteristici ce trebuie indeplinite de o vitrina de bauturi
In conditiile in care cea mai importanta functie este reprezentata de pastrarea bauturilor la temperatura ideala, o vitrina de bauturi are, de regula, temperatura de lucru cuprinsa intre minus 15 si minus 20 de grade Celsius. Din acest punct de vedere, lucrurile stau diferit fata de un modul bar refrigerat, ce asigura temperaturi cuprinse intre minus 2 si plus 8 grade Celsius, sau de un frigider de bauturi pentru bar, cu temperaturi cuprinse intre 1 si 10 grade Celsius.
Un alt criteriu fundamental, pentru a avea garantia ca faceti cea mai buna alegere, consta in alegerea unei capacitati de depozitare adaptate afacerii pe care o detineti sau o administrati. Diferitele produse disponibile pe piata au capacitati care variaza intre aproximativ 100 si 500 de litri.
Pentru o incadrare in spatiul pe care il aveti la dispozitie, este important ca o vitrina bauturi sa aiba dimensiunile potrivite. In general, lungimea variaza intre 600 si 1 350 de milimetri, latimea are de regula in jur de 520 de milimetri, iar inaltimea este cuprinsa, de cele mai multe ori, intre 900 si 920 de milimetri.
Alegand echipamentele potrivite, veti reusi sa puneti in valoare si sa faceti vizibile produsele pe care le oferiti clientilor. Astfel, vanzarile vor creste si, odata cu ele, profitul obtinut!