Stim cat de dificil este sa faci fata stresului provocat de mutarea intr-o casa noua. De aceea vrem sa te ajutam cu cateva sfaturi despre cum sa cureti o casa inainte de a va muta in ea. Evident, o casa trebuie sa fie intotdeauna curata, dar exista unele aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand te muti.
Ocupa-te de tavane
Primul nostru sfat pentru a face o curatenie profunda inainte de a te muta este sa te ocupi de tavane. Daca este incomod sa cureti pardoselile si peretii unde exista mobilier, imagineaza-ti ce se intampla in cazul tavanului. Mai bine o faci cat mai curand posibil si cat timp nu exista multe lucruri in casa. In functie de starea casei, poti gasi paianjeni sau, cel putin, o cantitate considerabila de praf, mai ales daca tencuiala are proeminente decorative. Cu un pamatuf si o carpa mare, usor umezita, va fi suficient sa cureti tavanele, daca nu exista nicio problema, cum ar fi umiditatea.
Pregateste peretii
Starea peretilor poate fi, cel putin, medie. Desi nu par murdari, peretii se murdaresc. Nu vorbim de faptul ca se decoloreaza, ci de murdaria pe care nu o eliminam niciodata pentru ca, aparent, ei sunt curati. Incepe prin a scoate elementele decorative pe care nu le vei folosi si umple gaurile cu chit. Dupa uscare, sterge cu o carpa umeda pentru a indeparta praful pe care-l genereaza. Apoi, va trebui sa folosesti un burete inmuiat in putina apa oxigenata pentru a sterge toata suprafata. Daca exista o zona deosebit de murdara, poti folosi o radiera magica, care nu este altceva decat un burete special, desi, daca nu este necesar, te sfatuiesc sa folosesti unul normal, mult mai putin agresiv.
Nu uitati sa cureti ferestrele
Aminteste-ti de ferestre, pentru ca vei avea mult de lucru la ele. Trebuie sa le cureti pe dinauntru si pe dinafara, precum si cadrele lor.
Cel mai bun lucru, daca ai posibilitatea, este sa indepartezi fiecare frunza pentru a putea curata ferestrele mai usor si mai rapid. Apoi le poti curata rapid cu o carpa care nu lasa scame si cu un detergent obisnuit. Freaca bine, astfel incat sa nu ramana urme. Cadrele, in functie de materialul din care sunt fabricate, aluminiu sau lemn, vor necesita un produs special.
Ai grija la plinte
Reprezinta o zona pe care multi oameni nu o curata, dar te asigur ca se acumuleaza mult praf, la fel cum se depune pe un cadru de tablou sau pe orice mobilier sau pe alta suprafata. Este un loc cunoscut doar de cei care, de obicei, curata profund casa. Foloseste o matura pentru a elimina cantitatea mare de praf, apoi foloseste o carpa din microfibra cu apa si sapun neutru, sau un produs special pentru lemn daca sunt din acest material.
Nu uita de spatiile „ascunse”
Exista zone pe care le uitam mereu, cum ar fi intrarile si iesirile aerului conditionat, in spatele radiatoarelor etc. Curata-le bine utilizand un produs pentru suprafete din plastic sau metal.
Varuieste casa pentru ca aceasta sa arate ca noua
Daca ai folosit chit pe pereti cu culoare, nu vei avea de ales decat sa-i dai cu var. Dar si in cazul in care peretii sunt imbibati de nicotina, foarte murdari sau pur si simplu daca doresti sa profiti de faptul ca locuinta este goala. Dand cu var vei improspata casa.
Pentru a da peretii cu var – si, de asemenea, tavanul, daca este cazul – va trebui sa acoperi piesele de mobilier daca exista, prizele si intrerupatoare si sa umezesti podeaua astfel incat vopseaua care poate picura sa nu se usuce.
Inainte de a varui, va trebui sa cureti peretii cu o carpa uscata, daca au doar praf, sau umezita usor daca exista vreo pata pe care consideri ca trebuie sa o indepartezi. Cand varuieste, e indicat sa dai doua straturi, chiar daca utilizezi o culoare inchisa.
Curatarea bucatariei va fi fundamentala
Bucatariile, care de obicei raman instalate in case cand acestea sunt vandute, au multa murdarie ascunsa.
Incepe prin a deschide mobilierul, indeparteaza usile si freaca-le cu inalbitor sau dezinfectant; clateste si foloseste, daca doresti, un sapun parfumat pentru a le da un miros placut.
Filtrul de la hota merita o atentie speciala si necesita eforturi considerabile. Scoate filtrul si curata-l cu un degresant bun. Curata, de asemenea, toata hota, pentru a nu fi nevoit(a) sa o faci mult timp de acum incolo.
Apeleaza la profesionisti daca simtiti ca nu poti face singur(a) curatenie. Conex Clean iti ofera cele mai bune servicii de curatenie la domiciliu. Vezi mai multe detalii aici: https://conexclean.ro/curatenie-domiciliu