Desi lucram din ce in ce mai mult cu fisiere digitale, trebuie sa lucram in continuare si cu documente fizice pe care trebuie adesea sa le scanam pentru a le muta in format digital- cu marile avantaje pe care le ofera in ceea ce priveste ordinea, spatiul si securitatea. Va oferim cateva sfaturi in alegerea unui scanner potrivit, util si eficient. Imprimante sunt unele dintre cele mai cautate electronice de catre o gama variata de persoane.

Luati in considerare nevoile

Inainte de a cumpara un scaner cred ca e important sa stim cate ceva despre utilizarea pe care o va da, tipul de documente pe care le va scana, daca acesta va fi pentru uz personal sau utilizat de mai multe persoane la locul de munca etc. Exista o multime de scannere, asa ca nu va fi dificil de a gasi unul perfect.

Viteza de scanare

Pentru ca scanerul sa se adapteze la munca fiecaruia si sa serveasca pentru a economisi timp si a economisi costuri in fluxul de lucru, este important sa luam in considerare numarul de pagini pe care intentionam sa le facem pentru fiecare scanare si numarul de persoane care vor utiliza echipamentul: in cazurile in care computerul va fi partajat de un numar mare de persoane, in cazul in care computerul este conectat la computerul unui coleg etc. Pentru aceste cazuri exista scanere Canon, cum ar fi SF-400, care se conecteaza prin retea, salveaza toate documentelor scanate, astfel incat fiecare utilizator se poate conecta de la computerul lor.

Rezolutie de iesire

Daca rezolutia de iesire este mai mare, cu cat este mai mare calitatea documentului scanat si cu atat va fi mai asemanatoare cu originalul. Acest lucru este important mai ales daca intentionati sa digitizati imagini sau documente care trebuie tratate de diferite aplicatii care solicita o rezolutie mai buna. In acest sens, ceea ce vom lua in considerare va fi dpi, sau puncte pe inch.

Dimensiune document

Un alt aspect esential atunci cand alegem un scaner bun este dimensiunea documentelor de care avem nevoie sa le scanam. Unele modele portabile, cum ar fi SF-400 va permit sa scanati de la elementele 2 cm latime de 2.8 inch lungime, la dimensiuni majore de hartie comerciale (scrisoare, A4, juridice). Altele, ar fi DR-6010C va permit o dimensiune mai mare de scanare, pentru documente de pana la 1 metru in lungime. Exista, de asemenea, unele modele care au capacitatea de a scana in „modul folio” pentru documente de 11×17-inch.

Volumul de munca zilnic

Daca nu luam in considerare acest factor inainte de a cumpara un scaner, suntem in pericol de a-l suprautiliza si de a-i face astfel durata de viata mult mai mica decat ar trebui sa fie. De exemplu, canon portabil P-208II scaner are o capacitate de 100 de scanari zilnice sugerat, un numar mare de gandire si este un computer destinat pentru uz individual. DR-C240 este proiectat pentru grupuri de lucru, are o capacitate de 4.000 de scanari pe zi; in timp ce DR-X10C este proiectat pentru productie, poate ajunge la pana la 60.000 de scanari pe zi.