Atunci când vine vorba despre diversele procedee la care reprezentantele sexului frumos recurg pentru un look perfect, epilatul ocupă primul loc, cu siguranță. Din fericire, în prezent, există numeroase metode de îndepărtare a părului nedorit de pe corp, dar cu siguranță cea mai utilizată este cea în care se folosește ceara de epilat. Est și normal dacă ne gândim că avem de a face cu o astfel de procedură îți garantează o piele fină timp de aproape 4 săptămâni.

Cum te poți epila cu ceară acasă

Din fericire, nu este mereu nevoie să te prezinți la salonul de înfrumusețare pentru o ședință de epilat. O poți face foarte bine și acasă, doar să fii foarte atentă la operațiunile care trebuie îndeplinite, și mai ales, să ai la îndemână tot ce ai nevoie. Din kit-ul de epilare la domiciliu nu are voie să lipsească, evident, ceara, rezerve ceara, un încălzitor de ceară, uleiul de după epilat și hârtia de epilat, de unică folosință.

Acestea fiind zise, hai să vedem care sunt recomandările specialiștilor pentru un epilat profesionist, chiar la tine acasă.

Aplică în mod corect ceara

Una dintre cele mai frecvente greșeli ale reprezentantelor sexului frumos care se epilează cu ceară acasă este modul în care o aplică pe zonele de pe care vor să înlăture firele de păr nedorite. Specialiștii susțin că întotdeauna ceara trebuie aplicată doar în sensul creșterii firului de păr. În caz contrar, în momentul în care se va trece la îndepărtarea ei, vei avea dureri foarte mari. Tot din acest motiv te poți confrunta cu spargerea vaselor de sânge, apariția vânătăilor sau chiar smulgerea unor straturi de piele.

Cum se îndepărtează ceara

Dacă aplicarea cerii a fost făcută în sensul creșterii firului de păr, îndepărtarea ei se face în mod invers, adică în sensul opus. Ai nevoie în acest sens de hârtia de epilat de unică folosință despre care îți vorbeam mai sus, pentru ca totul să fie mult mai ușor și igienic. Nu-ți face griji, vei găsi să cumperi hârtie de epilat, fie sub formă de role, de 60, 90 sau chiar 100m, dar și benzi pretăiate. Alege pe cele cu care te descurci cel mai bine.

Cum îngrijești pielea, după epilare

Din păcate, multe femei fac din nou o greșeală, de data aceasta după ce ședința de epilat s-a încheiat: imediat fac o baie relaxantă, deoarece au impresia că în acest fel vor hidrata pielea. Total greșit, susțin specialiștii, care sunt de părere să mai aștepți un pic, pentru că porii sunt încă deschiși, și de aici și până la iritații sau alte probleme cutanate nu mai este prea mult.

Cel mai bine, după ce ai îndepărtat părul nedorit, este să folosești o loțiune special concepută pentru a fi folosită după epilat, sau să masezi zona cu un ulei special, pe care îl poți găsi în farmacii. Cât despre baie sau duș, mai bine amână aproximativ două ore după ședința de epilat, pentru a evita iritațiile nedorite.

Dureroasă, dar eficientă

Cu siguranță epilarea cu ceară nu este una prea comodă. De fapt, este destul de dureroasă, și din acest motiv de multe ori este evitată, preferându-se cremele depilatoare sau lama de ras. Efectul acestora nu este însă unul de durată, așa că dacă vrei picioare fine măcar trei săptămâni, optează totuși pentru ceară. Nu-ți face griji, cu timpul vei observa că firul de păr crește mai greu, este mai subțire, iar durerea și disconfortul sunt sensibil mai reduse în intensitate.

Respectă toate aceste recomandări ale specialiștilor în cosmetică, și epilarea cu ceară nu va mai fi chiar atât de neplăcută.