Industria de construcții se străduiește din ce în ce mai mult să își diminueze efectul asupra mediului înconjurător, și, deoarece deșeurile din construcții cauzează destul de multe daune, reciclarea acestora devine o opțiune tot mai populară din punctul de vedere al impactului asupra mediului.
În mod normal, deșeurile din construcții și demolări erau transportate în depozite de deșeuri. Acest lucru, însă, are un impact negativ asupra mediului, contaminând apa subterană și habitatele înconjurătoare, de aceea companiile de construcții și dezvoltare trebuie să învețe că reciclarea este benefică pentru întreaga industrie.
Beneficiile reciclării materialelor de construcții asupra mediului
Cele două avantaje ecologice principale ale reciclării materialelor de construcție sunt economisirea de energie și reducerea deșeurilor care ajung în depozitele de deșeuri.
- Economisirea energiei: reciclarea economisește cantități mari de energie și scade consumul de resurse naturale pentru a produce noi materiale.
- Reducerea deșeurilor care ajung în depozitele de deșeuri: depozitele de deșeuri se vor umple cu timpul, ceea ce înseamnă că industria construcțiilor trebuie să găsească modalități alternative de gestionare a deșeurilor.
Deșeurile de construcții reciclate pot fi refolosite așa cum sunt sau transformate în ceva nou, iar procesarea deșeurilor periculoase reduce acumularea de substanțe toxice în mediul înconjurător.
Beneficiile economice ale reciclării materialelor de construcții
- Economisirea costurilor: reciclarea și refolosirea materialelor de construcție reduce costurile de eliminare și transport. Reciclarea reduce, de asemenea, nevoia de resurse noi, ceea ce reduce din nou costurile de transport și producție.
- Certificări ecologice: companiile de construcții care reciclează materialele au un avantaj competitiv, datorită construcției ecologice și conservării mediului, care devin din ce în ce mai importante.
Care materiale de construcții pot fi reciclate?
Multe materiale de construcții pot fi reciclate prin utilizarea lor la noi proiecte de construcții. Câteva materiale de construcții reciclabile sunt betonul, metalele, asfaltul, lemnul și cheresteaua netratată, sticla, hârtia și cartonul, gipsul, zidăria, vegetația și copacii, corpurile de iluminat, plasticul sau ferestrele și ușile.
Cum putem recicla materialele de construcții?
Există câteva aspecte de luat în considerare privind reciclarea, cum ar fi:
- Planificarea: reciclarea trebuie planificată cu atenție înainte de a începe un proiect, iar unele organizații ne pot ajuta să implementăm cele mai bune practici pentru proiectul nostru și, de asemenea, să respectăm reglementările în vigoare.
- Reglementările privind reciclarea: înțelegerea regulilor locale privind deșeurile și depozitele de deșeuri este necesară înainte de începerea oricărui proiect, deci trebuie să cunoaștem informațiile necesare înainte de a începe, inclusiv utilizarea depozitelor de deșeuri și ghidurile de reciclare.
- Utilizarea dimensiunilor standard: atunci când proiectăm o clădire nouă, trebuie să luăm în considerare dimensiunile standard ale materialelor pentru a reduce tăierea, pentru a produce mai puține deșeuri în timpul construcției și, de asemenea, pentru a economisi timp și energie.
- Centrele locale de reciclare: centrele de reciclare ne pot ajuta să eliminăm deșeurile din construcții, dar dacă acestea sunt departe de locul proiectului, trebuie considerate alte alternative. Și transportarea deșeurilor poate fi planificată în prealabil.
- Deconstrucția, cunoscută și sub denumirea de demontare selectivă, este un alt mod de a reduce deșeurile din construcții.
- Estimarea economiilor de costuri: reciclarea materialelor de construcție nu este benefică doar pentru mediu, ci ajută și la reducerea costurilor și la realizarea profiturilor mai mari.
În concluzie, reciclarea materialelor și deșeurilor din construcții este o bună practică în vederea economisirii costurilor asociate cumpărării materialelor noi și transportării deșeurilor, respectiv o alegere bună privind impactul asupra mediului, datorită economiei de energie și emisiilor reduse de substanțe nocive, iar noi de la Autocompres vă putem ajuta în reciclarea acestor deșeuri și materiale din contstrucții.