O gradina curata si ingrijita este greu de obtinut in lipsa unei motocoase performante. Acest echipament iti permite sa scapi de buruienile nedorite din gradina, sa tunzi iarba sau sa aranjezi un grad viu.

Puternica si usor de manevrat, se prinde pe umar cu ajutorul unui ham si iti permite sa indeplinesti mai repede si mai eficient sarcinile pe care bunicii le faceau cu ajutorul unei simple coase.

In functie de necesitatile pentru care il folosesti cel mai frecvent, in momentul cumpararii poti alege intre un produs cu motor benzina, cu acumulatori sau electric, alimentat cu fir.

Tipul de alimentare potrivit

Cei mai multi utilizatori prefera sa achizitioneze o motocoasa cu motor pe benzina, din oferta generalmotor.ro, spre exemplu, care asigura exact mobilitatea dorita, are o durata de functionare sporita, iar pauza pentru realimentare este extrem de scurta – doar atat cat sa umpli din nou rezervorul cu combustibil. Prin urmare, nu vor aparea intreruperi inutile in timp ce lucrezi.

Durata de utilizare este mare, iar intretinerea cat se poate de simpla. In plus, in magazine se gasesc cu usurinta diverse piese de schimb pentru o motocoasa cu motor pe benzina.

O alta varianta ce ofera autonomie este reprezentata de produsele care functioneaza pe baza de acumulatori. Acestia se incarca intr-o priza si au o autonomie de lucru cuprinsa, de cele mai multe ori, intre 20 si 40 de minute. In general, timpul este suficient pentru a curata o suprafata considerabila de teren.

Printre avantaje pot fi amintite lipsa oricarui miros neplacut si faptul ca energia electrica este mai prietenoasa cu natura decat benzina. Ca dezavantaje, merita mentionate durata sporita a realimentarii, precum si pretul in general mai ridicat.

A treia varianta este reprezentata de un aparat dotat cu fir si stecher, care poate fi folosit fara probleme atat timp cat este conectat la o priza. Prin urmare, nu este nevoie sa iti intrerupi deloc munca. Suprafata acoperita nu poate fi insa foarte mare, deoarece ar necesita un fir de o lungime considerabila, ceea ce ar ingreuna intreaga munca desfasurata.

Clasificarea motocoaselor in functie de puterea motorului

Dincolo de alegerea unei motocoase cu motor pe benzina, cu acumulatori sau cu fir, un criteriu important la cumparare se refera la puterea de care vei avea nevoie. Intr-adevar, toaletarea unor garduri vii puternice sau curatarea unei gradini in care, pe langa buruieni, se afla si arbusti necesita o putere suplimentara.

Cele mai usoare si mai ieftine echipamente sunt recomandate daca vrei sa cureti o suprafata de cel mult 500 de metri patrati, care nu este acoperita cu o vegetatie deosebit de puternica.

Modele cu putere medie sunt recomandate pentru gradini mai mari, de peste 500 sau 1 000 de metri patrati, si pot fi folosite si de catre specialisti care se ocupa in mod obisnuit cu astfel de sarcini.

Exista, apoi, modelele profesionale, scumpe si puternice, pentru suprafete de mii de metri patrati. Ceva mai dificil de manevrat, ele sunt folosite in special de angajatii unor firme de peisagistica.

Nu te grabi atunci cand mergi la cumparaturi! Tine cont de puterea necesara si de suprafata acoperita si alege in cunostinta de cauza tipul de echipament, cu motor benzina, cu acumulatori sau cu fir si stecher!