Pentru a avea iluminarea potrivita in cele mai intunecate ore este necesar sa aveti la indemana o lanterna puternica.

Exista situatii cu adevarat diferite in care este posibil sa aveti nevoie de o lanterna cu LED. Cea mai clasica utilizare este in caz de urgenta, cand lumina se stinge in casa. Deseori este necesar sa reactivati lumina si, prin urmare, trebuie sa parasiti casa. Daca nu locuiti intr-un loc luminat, veti avea nevoie de o lanterna cu LED speciala.

Am luat exemplul clasic, dar am putea face cu adevarat multe altele. O lanterna cu LED puternica poate fi utila pentru sportivii carora le place sa mearga cu bicicleta seara, pentru rulote sau chiar pentru vanatori. Pe scurt, in caz de absenta slaba sau completa a luminozitatii, o lanterna LED puternica este exact ceea ce este potrivit.

Lanterna puternica cu led: Lumen

Cu cat este mai puternica o lanterna cu LED, cu atat este mai mare fasciculul sau de lumina. Unitatea de masura pentru masurarea fluxului luminos este lumenul. Deci, daca aveti nevoie de lanterne puternice cu LED pentru uz casnic, va puteti multumi si cu un instrument cu o valoare mai mica de 300 Lumeni. Daca, pe de alta parte, trebuie sa folositi lanterna LED pentru activitati sportive sau pentru ca sunteti camper, atunci veti avea nevoie de o lanterna LED puternica. De exemplu, o valoare egala sau mai mare de 1000 Lumeni ar fi mai mult decat suficienta.

Cu cat este mai puternic, cu atat poti lumina mai mult. O lanterna LED foarte puternica este capabila sa lumineze chiar si la mai mult de 500 de metri distanta.

Lanterna puternica: putere

Cu toate acestea, nu este necesar sa se evalueze numai si exclusiv puterea unei lanterne cu LED. Tipul de dieta trebuie, de asemenea, luat in considerare. Exista mai multe modele pe piata si acum le vom lista in functie de tipul sursei de alimentare.

Lanterna cu baterie LED: acestea sunt lanternele clasice care functioneaza prin introducerea unor baterii foarte comune. Singurul defect este acela de a cumpara baterii noi atunci cand cele folosite se epuizeaza. Alternativ, ar fi bine sa folositi baterii reincarcabile. Cel putin nu ati fi obligat sa cumparati baterii noi tot timpul, risipind inutil banii.

Lanterna reincarcabila cu led: aceste modele sunt echipate cu o baterie cu litiu. Avantajul este clar, deoarece economisesti bani prin faptul ca nu mai cumperi baterii. Pentru a le reincarca, trebuie doar sa folositi incarcatorul corespunzator. Exista, de asemenea, modele care ofera putere dubla, atat cu baterie reincarcabila, cat si cu baterii AA.

Lanterna LED alimentata cu energie solara: aceste modele pot lumina datorita unui panou solar special. Apoi se reincarca pur si simplu cu lumina soarelui. Ideal pentru drumetii si camping.

Lanterna cu LED USB: aveti doar cablul USB adecvat cu adaptor si puteti reincarca in siguranta lanterna cu LED-uri USB. Printre altele, unele modele pot fi folosite si chiar ca unitate de incarcare pentru telefonul mobil.