Jantele din aluminiu sunt printre cele mai solicitate si mai iubite accesorii de catre cei care se pregatesc sa cumpere un vehicul. Alegerea jantelor din aluminiu va oferi un plus de eleganta masinii si cu o intretinere adecvata puteti evita diverse probleme. Prin urmare, este foarte important sa preveniti murdaria, zgarieturile si agentii atmosferici sa-i modifice conditiile. Pentru a apela la cele mai bune servicii de reparatii jane aliaj este necesar sa cautati acele firme care au recenzii foarte bune si pe care va puteti baza. Din fericire, foarte multi clienti lasa in prezent recenzii si isi spun parerea despre serviciile pe care le-au primit, deci iti va fi foarte usor sa gasesti ceea ce cauti.

Cum sa aveti grija de jantele din aluminiu

Curatarea regulata a jantelor din aliaj este esentiala deoarece previne acumularea de murdarie, care in timp ar putea deteriora rotile. Pentru ingrijirea adecvata a jantelor din aluminiu exista diferiti detergenti, precum si carpe si alte accesorii. In cazul in care alegeti sa va ocupati singur de intretinerea jantelor din aluminiu, nu uitati sa purtati manusi, indiferent de tipul de detergent utilizat. Pentru reconditionarea jantelor se foloseste de obicei o masina de indreptat jante pe care nu o aveti acasa si pe care nu o veti putea utiliza singur, drept pentru care se recomanda apelarea la specialisti de fiecare data cand este necesar.

Ce pagube pot fi reparate?

Dupa o curatare amanuntita, este posibil sa observati daune minore care nu pot fi eliminate cu apa si sapun. Acestea includ zgarieturi si pete minore care pot fi remediate cu cateva modificari. Daunele de pana la 1 mm adancime, la cel putin 50 mm distanta de roata exterioara, pot fi reparate. Specialistii de la service auto BrasovAutochelu.ro au toate cunostintele necesare pentru a determina daca o janta poate sau nu sa fie reparata. In felul acesta, este mult mai usor sa intelegi daca jantele tale mai pot sa fie salvate sau trebuie sa cumperi altele.

De obicei, atunci cand firma care se ocupa de indrepatat spune ca este momentul sa schimbi jantele ar trebui sa ii crezi pe cuvant, deoarece chiar nu se mai poate face nimic pentru ele. Nu merge cu jantele strambe pentru ca vei afecta anvelopele, directia masinii si in plus, zgomotul care se aude din cauza lor te deranjeaza si pe tine, dar si pe cei din jur.

Deteriorarea mai profunda ar putea compromite in schimb structura materialului jantei: in consecinta, siguranta la volan nu poate fi garantata, iar stabilitatea rotii nu este intotdeauna asigurata. Sudarea si tratamentul termic in acest caz nu sunt nici recomandate, nici permise.

Cum se curata jantele din aluminiu

Jantele din aliaj trebuie intotdeauna curatate la rece. Este necesar sa clatiti murdaria si sa indepartati praful cu apa curata. Utilizarea unui radiator sub presiune este deosebit de adecvata in aceste cazuri, deoarece va permite sa indepartati cele mai incapatanate particule de murdarie. Nu uitati sa nu folositi o perie pentru a indeparta rezidurile ramase pe margini, deoarece acest lucru ar putea deteriora rotile.