Dăruirea de flori unei persoane dragi este printre cele mai des practicate tradiții din întreaga lume. Chiar dacă nu ai timp sau bani cash pentru a pregăti un cadou, doar un buchet de flori îți va transmite elocvent sentimentele.

Oamenii dau flori în multe ocazii – zile de naștere, aniversări, slujbă de pomenire, comemorare, Ziua Îndrăgostiților sau pur și simplu fără niciun motiv. Dar, te-ai oprit vreodată să te gândești cum a început acest obicei minunat?

Chiar și strămoșii noștri dădeau flori!

Ei bine, unul, oferirea de flori este plină de antichitate și nu din motivele pe care le facem astăzi! În timpurile preistorice, dăruirea de flori și plante medicinale era de fapt privită ca un act de bunătate – făcând adesea diferența dintre viață și moarte. De fapt, arheologii au găsit rămășițe de petale de flori pe mai multe morminte preistorice.

Pe măsură ce secolele au trecut, florile au continuat să joace un rol complex în țesutul social al omenirii. Istoricii au dezvăluit că actul de a da flori datează de la vechii egipteni, așa cum reiese din hieroglifele acestei civilizații. Scrierile chineze, precum și mitologia greacă și romană abundă cu referiri la arta dăruirii florilor. Vechii egipteni erau, de asemenea, maeștri în extragerea uleiurilor din flori pentru a face parfumuri.

Florile capătă o semnificație deosebită în Evul Mediu

Decupat la Evul Mediu, epoca tabuurilor și restricțiilor sociale severe. Orientările stricte ale bisericii s-au încruntat puternic în privința manifestărilor manifeste de afecțiune între cupluri, lăsându-le imaginației să inoveze și să vină cu ceva mult mai acceptabil. Florile erau nevinovate, frumoase și total disponibile. Așadar, cuplurile au început să facă schimb de flori și fiecare floare avea propriul său sens semnificativ pe care numai celălalt îl putea descifra, lăsându-le libere de tensiunea privirilor indiscrete și a privirilor iscoditoare.

Din Turcia în restul lumii…

În anii 1700, Carol al II-lea a importat o tradiție florilor persană în Europa – Limba florilor. A fost folosit în mod obișnuit în Turcia pentru trimiterea de mesaje. De fapt, poporul turc a rafinat acest obicei într-o artă plastică și chiar l-a folosit în campaniile lor militare pentru a trimite mesaje militare secrete. Așa că un buchet de flori era adesea un mesaj ascuns cu viclenie, pe care doar personalul lor îl putea decoda în fața inamicului neștiutor.

Epoca victoriană a văzut florile jucând pe scena numeroaselor drame ale vieții. Reams au fost scrise despre semnificația și semnificația diferitelor flori, aranjamente florale artistice și cum să transformi o simplă înflorire într-un mesaj elocvent între două persoane.

Florile încă conduc la adăpost

Chiar și astăzi, puține s-au schimbat. În orice caz, florile domină toate momentele noastre importante. Desigur, chiar și florile au ierarhia lor și trandafirul continuă să fie floarea prin excelență a iubirii, pasiunii și romantismului. Nu trebuie decât să te uiți în jur de Ziua Îndrăgostiților pentru a vedea cum fac florarii de afaceri în acea zi. O floare spune mult mai mult decât o mie de cuvinte, pentru a parafraza un mod jurnalistic.

Cu adevărat, florile sunt cele mai frumoase dintre creațiile Naturii și au o legătură indefinibilă cu omenirea care nu s-a schimbat de-a lungul veacurilor.