Oamenii care cumpără laptopuri recondiționate înțeleg că piața de computere recondiționate oferă o valoare excelentă și puteți obține în continuare un laptop care funcționează la fel de bine ca un model nou. Când mulți consumatori de computere aud cuvântul recondiționat, ei presupun automat că înseamnă doar folosit. Calculatoarele recondiționate sunt pur și simplu returnate din orice motiv, inspectate, curățate, actualizate, reparate, dacă este necesar, dar și cu o garanție extinsă. Orice date lăsate pe computerul recondiționat de către proprietarul anterior vor fi șterse. În multe cazuri, procedurile de recondiționare sunt gestionate de producătorul original al computerului.

Unii clienți doresc doar să cumpere un laptop nou și au destui bani pentru a face acest lucru, indiferent de cost. Laptopurile second hand, pe de altă parte, atrag cumpărători cunoscători de tehnologie, care caută tehnologie și performanță de ultimă oră, dar sunt reticenți în a plăti sume foarte mari pentru ele. Consumatorii cu buget redus pot economisi bani pe un dispozitiv recondiționat fără a sacrifica o mulțime de performanțe la un preț mai mic. Aceste laptopuri second hand sunt, de asemenea, o opțiune atractivă pentru cumpărătorii care nu doresc să investească bani pe un laptop care poate sau nu să funcționeze conform așteptărilor. Laptopurile second hand funcționează garantat și au un raport calitate-preț excelent. Un laptop folosit este exact ceea ce scrie pe cutie. Este o mașină cu un istoric umbrit de utilizare.

Clase pentru laptopuri recondiționate

 Laptopurile recondiționate se împart în trei categorii distincte. Ca parte a procesului de renovare, fiecărei piese de echipament i se acordă o notă. Laptopurile recondiționate de grad A sunt cele care nu au dovezi vizibile de uzură sau utilizare și funcționează perfect cu valori de performanță și sisteme de operare relativ recente.

Dacă un consumator comandă online un nou computer, deschide cutia, o deschide și apoi decide să-l returneze, dispozitivul ar putea ajunge să fie recondiționat ca laptop de clasă A la producător. Defectele cosmetice ale laptopurilor recondiționate cu rating B includ zgârieturi pe ecran, taste uzate de pe tastatură și mici lovituri pe carcasă. Laptopurile recondiționate de clasa C sunt foarte utilizate, vin cu sisteme de operare învechite și pot avea ecrane ușor deteriorate. În ciuda verificării funcționalității tuturor celor trei straturi, principalele diferențe sunt performanța și defectele vizuale.

Câteva avantaje necunoscute

Pe lângă prețul mai ieftin, cumpărătorii de calculatoare second hand au câteva beneficii ascunse. De exemplu, recondiționarea implică adesea instalarea celei mai recente versiuni a sistemului de operare și software actualizat fără costuri suplimentare pentru utilizator. Muncitorii din producție inspectează cu atenție computerele recondiționate înainte de ambalare și expediere.
Nici măcar computerele noi nu sunt întotdeauna testate pentru performanță optimă înainte de a părăsi producătorul, așa că atunci când cumpărați un laptop recondiționat, știți că a fost verificat pentru a vă asigura că funcționează. Luați în considerare cumpărarea unui laptop recondiționat dacă doriți un laptop cu tehnologie de ultimă oră și caracteristici actuale, fără a cheltui pe unul nou și cu un preț foarte mare.