Tuturor le place sa aiba pielea bronzata pentru a se simti mai atragatori. Cu toate acestea, nu este intotdeauna usor de realizat acest lucru. Pe de o parte, plaja poate prezenta riscuri pentru sanatate (cum ar fi arsuri si alte probleme ale pielii), mai ales timpul lung de expunere pe care o persoana trebuie sa se bazeze pentru a arata impecabil. In timp ce pe de alta parte, folosirea aparatelor de bronzat ale centrelor de infrumusetare si estetica pot fi o solutie foarte buna.

Cunoscute si sub denumirea de lampi de bronzat, solariile sunt dispozitive care proiecteaza fascicule de lumina ultravioleta cu scopul de a obtine un ten bronzat, fara a fi nevoie de expunerea la soare, si astfel bronzul fiind prezent pe tot parcursul anului. In mod normal, se pot gasi in 2 formate diferite: solarii faciale (mici, pentru a dobandi un bronz pe fata) si solarii pentru intregul corp (lampi mari care permite efectuarea tratamentelor cu raze ultraviolete pe intreaga anatomie).

Pe langa folosirea sa evidenta in scop estetic, un solar poate aduce si mari beneficii pentru sanatate precum stimularea productiei naturale de vitamina D sau reducerea tensiunii arteriale. Desigur, ar trebui utilizate intotdeauna lampile UV in mod responsabil si moderat.

Tipuri de lampi solare si modul de utilizare

Se pot gasi 2 tipuri de lampi UV dupa marimea si functia lor, lampi de bronzat faciale (care sunt de dimnesiune mica ) si lampi de bronzat pentru intregul corpul ( de dimensiune mare).

Numarul de tuburi luminoase sau panouri luminoase va avea un impact semnificativ asupra eficientei fiecarei sesiuni de bronzare. Cu cat acest numar este mai mare, cu atat este nevoie de mai putin timp pentru a fi expus la lumina ultravioleta, pentru a obtine rezultate.

Este important ca solarul sa reuseasca sa acopere intreaga zona a corpului. De exemplu, in cazul unui solar facial, ar fi indicat un model capabil sa opereze in acelasi timp pe toata fata, ceea ce va impiedica realizarea diferitelor sedinte pentru fiecare parte a fetei cu riscul de a ajunge sa se obtina nuante diferite in fiecare parte a fetei.

Acest tip de produse au dimensiuni foarte variate. De la solarii faciale mici si portabile, pana la lampile de bronzat mari pentru intregul corp care, la randul lor, pot fi gasite ca dispozitive fixe sau mobile. De asemenea, un solar vertical poate fi o alegere buna pentru salonul de bronzat.

Pentru a evita inlocuirea continua a tuburilor de lumina ultravioleta, vor fi foarte importante specificatiile furnizate de producator, pentru a afla durata de viata a acestora aproximativa. Lampile care garanteaza 500 de ore de utilizare sunt de obicei cele mai comune.

Pretul este un alt aspect care poate varia foarte mult de la un model la altul. Marimea este de obicei principalul element care afecteaza preturile. Astfel, lampile de bronzare faciala sunt de obicei cele mai ieftine, in timp ce modelele pentru intregul corp sunt de obicei mult mai scumpe. Dar, din fericire, poate fi achizitionat de asemenea un solar second hand, care va fi mult mai ieftin decat unul nou.

Alegerea corecta a solarului depinde si de numarul de utilizari zilnice, dar si de modul de utilizare. Este ideal sa alegi de fiecare data solare de buna calitate, care sa te ajute sa oferi servicii impecabile mai multor clienti, fara sa apara probleme. De aceea, inainte de a cumpara un solar second hand este bine sa citesti despre avantajele pe care le ofera fiecare brand in parte si fiecare producator, pentru a te asigura ca iei cea mai buna decizie pentru tine.