Manichiura a parcurs un drum lung de la aplicațiile tipice din acrilic și plastic la care majoritatea oamenilor se gândesc atunci când aud acest cuvânt. Manichiura a evoluat în ultimul deceniu pentru a însemna ceva mai mult decât unghiile acrilice care fac rău unghiei naturale și care necesită ore întregi pentru a fi aplicate corect, manichiura cu gel sau manichiura cu gel este acum foarte populară din mai multe motive bine conturate. Primul este că necesită mult mai puțin timp și bani decât o manichiură tradițională. Componenta principală într-o manichiură tradițională este acrilicul. Acest compus este dur, uscător, urât mirositor și poate deteriora patul unghial natural dacă este purtat sau aplicat pentru o perioadă lungă de timp. Componenta principală într-o manichiură cu gel este lampa de unghii cu LED care polimerizează lacul.

Pentru mulți, a face o manichiură acrilică acasă iese din discuție, timpul, efortul și cunoștințele generale de care este nevoie pentru a o aplica în mod corespunzător sunt mult peste posibilitățile multora. Totuși, o manichiură cu gel acasă este la fel de simplă ca și aplicarea lacului ca și cum ai aplica orice formulă obișnuită. Deoarece manichiura cu gel nu necesită o umplere sau o pilire specială, oricine poate aplica una acasă cu ajutorul unei lămpi de unghii cu LED pentru a polimeriza lacul și a fixa manichiura. Există câteva reguli de bază pe care ar trebui să le respectați dacă doriți să achiziționați sau să folosiți acasă o lampă de polimerizare a unghiilor cu LED. Primul lucru de reținut este că puterea și puterea fac diferența atunci când vine vorba de aspectul general al manichiurii tale. Pot fi cumparate de pe site-urile oneband si mineralium ,

Pentru început, cele mai multe manichiuri cu gel trebuie să fie polimerizate timp de cel puțin trei minute sub o lampă de polimerizare a unghiilor cu LED aprobată. Acest lucru înseamnă că lampa trebuie să fie suficient de puternică și de o putere adecvată pentru ca unghia să se fixeze corespunzător. Nu puteți, de exemplu, să ieșiți la soare și să vă așteptați ca o cantitate adecvată de raze UV să se filtreze până la unghii; lumina trebuie să fie concentrată și prelungită pentru a fixa unghia. Ținând cont de acest lucru, doriți, de asemenea, să vă protejați pielea mâinilor, deoarece expunerea prelungită la razele UV poate provoca cancer de piele. Ar trebui să țineți doar unghiile în uscător și poate încercați să vă puneți pe mâini cremă de protecție solară sau altă protecție pentru a preveni orice deteriorare a pielii.

Un alt lucru de reținut atunci când cumpărați o lampă UV este că prețul nu este întotdeauna cel mai bun factor decisiv. Nu ar trebui să vă zgârciți la produs doar pentru a economisi bani. Dacă vă îngrijorează costul la domiciliu, puteți încerca să cumpărați un kit care, în general, vine cu o lampă și câteva culori de pornire pentru a vă ajuta să reduceți costurile generale pentru o stație de manichiură cu gel la domiciliu. Cumpărarea lămpii împreună cu câteva lacuri și alte instrumente poate ajuta la reducerea costului total, făcându-l mult mai accesibil decât, poate, cumpărarea lămpii de una singură. Vă puteți aștepta să plătiți aproximativ 200 USD pentru o lampă bună și solidă care să vă vindece manichiura cu gel în mod corespunzător.