livrare flori Bucuresti
livrare flori Bucuresti

Vrei sa iti arati iubirea, sa ceri iertare cuiva sau sa iti exprimi recunostinta? Un buchet de flori poate sa spuna mai multe decat te astepti. Folosind un serviciu de livrare flori Bucuresti, asa cum este cel pus la dispozitie de Florandes, vei aduce zambetul pe buze si caldura in suflet. De aceea, atunci cand oferi un buchet, e bine sa stii ceva si despre semnificatia fiecarei flori pe care o contine. Descopera ce simbolizeaza unele dintre cele mai frumoase flori!

Crizantemele, florile de aur

Originea crizantemelor se pierde in negura timpului. Exista dovezi care atesta faptul ca florile erau deja cultivate in China, in urma cu 3 500 de ani. In acea vreme, erau atat de apreciate, incat un oras chinezesc purta chiar numele de „Orasul crizantema“.

Urmatorul popor cucerit de frumusetea crizantemelor a fost cel japonez. Floarea a fost adoptata ca sigiliu imperial, iar cele mai apreciate gheise stiau sa faca frumoase aranjamente ikebana cu crizanteme.

Pe continentul nostru, crizantemele au ajuns in urma cu 500 de ani. Aici au primit numele de „flori de aur“, denumire care provine din doua cuvinte grecesti: „chrys“, care inseamna aur, si „anthemon“, care inseamna floare.

Ce semnificatie are oferirea unui buchet de crizanteme prin intermediul serviciului de livrare flori Bucuresti? Pretutindeni, ele au fost asociate cu longevitatea si fericirea si erau apreciate indeosebi de nobilime. Cand ii daruiesti cuiva un astfel de buchet, inseamna ca ii doresti viata lunga si sanatate.

Apoi, avand in vedere perioada in care infloresc, au capatat si rolul de flori asociate funeraliilor. Intr-adevar, toamna au loc mai multe sarbatori dedicate celor plecati dintre noi si se obisnuieste ca rudele sa mearga la mormant cu buchete de crizanteme.

Solidago, floarea care alunga tristetea

Solidago este o planta cunoscuta in popor sub numele de splinuta. I se mai spune si floarea boiereasca sau varga de aur, datorita culorii sale galbene.

In Evul Mediu, era considerata un bun remediu pentru ranile provocate de armele albe, indeosebi de sabii. In epoca noastra, in care duelurile spadasinilor mai pot fi vazute doar la Jocurile Olimpice, solidago vindeca alt tip de rani: cele ale sufletului.

Prin urmare, solidago este floarea pe care poti sa i-o oferi, cu ajutorul serviciului de livrare flori Bucuresti, unei persoane care a suferit o pierdere sau pe care chiar tu ai ranit-o. Ti-ai suparat iubita ori sotia si vrei sa iti rascumperi greseala? Ofera-i un buchet care sa contina si cateva flori de solidago! Cu siguranta, ii va alunga tristetea si va uita ca a fost suparata pe tine.

livrare flori Bucuresti
livrare flori Bucuresti

Trandafirii: puritate si pasiune

Despre istoria si simbolismul trandafirului se pot scrie volume intregi. In Biblie, sunt amintite doar trei flori, iar trandafirul este una dintre ele.

Pe strazile Romei antice, generalii care castigau un razboi erau primiti triumfal. Strazile pe unde treceau armatele victorioase erau presarate, in prealabil, cu petale de trandafir.

In peisajul Frantei medievale, dominat de viteji cavaleri si de frumoasele lor domnite, iubirea a fost cantata intr-o carte care se numea „Romanul trandafirului“. Exemplele ar putea continua la nesfarsit, dar concluzia este clara: trandafirul este un simbol al iubirii si al victoriei.

Cand alegi sa daruiesti un buchet de trandafiri prin serviciul de livrare flori Bucuresti, trebuie sa tii cont si de culoarea acestora. Cei albi vorbesc despre puritate si pot fi daruiti unei fete tinere. Cei rosii indica pasiunea si reprezinta cadoul ideal pentru persoana iubita.

Apeleaza cu incredere la un serviciu de livrare flori Bucuresti! Si, inainte de a alege buchetul, nu uita de semnificatia florilor care il compun!