Este esențial să aveți echipamentul corect pentru o excursie de drumeții, alpinism sau caiac pe mare, fie că este vorba de 1 zi sau 100. Știu că sună clișeu, dar, uneori, cortul sau haina de ploaie este cu adevărat singurul lucru care stă între voi și problemele mari. Acestea fiind spuse, nu trebuie să ieșiți și să cheltuiți o avere pe echipamente. Trucul este să știi unde poți salva și unde ar trebui să te sperie.

Voi începe cu articolele pe care ar trebui să cheltuiți niște bani, obținând tot ce puteți: un rucsac și o pereche de cizme. Veți purta rucsacul în fiecare zi, cu sarcini de la 2-40 kg (4-80 lbs.). Asta e multă greutate. Și nu există o modalitate mai rapidă de a ruina o călătorie bună decât de a avea un rucsac care nu se potrivește corect. Pentru o excursie de 1-3 zile, caiac pe mare sau excursie de alpinism, vă recomandăm o pungă de cel puțin 45 de litri. Trebuie să fie suficient de mare pentru a transporta tot ce aveți nevoie, fără a avea o sută de lucruri atârnând de pe ambalaj. Pentru expediții mai lungi, veți avea nevoie de un pachet mai mare, potențial mult mai mare. Pentru călătoriile de o săptămână, este necesar un minim de 75 de litri pentru a ține totul și adesea folosesc o geantă de 95-110 litri pentru excursii de alpinism unde voi purta frânghie sau echipament de alpinism. Arc Teryx Bora 95 sau Osprey Crescent 110 sunt locuri bune pentru a începe, deoarece nu există multe pungi de această dimensiune pe piață. Din câte știu, Osprey face singura geantă pentru femei de peste 100 litri (Luna 110).

La fel de important ca și obținerea sacului potrivit este montarea corectă a acestuia. Merită să sunați înainte la magazinul local de echipamente pentru a face o întâlnire cu cineva care știe cu adevărat ce fac. Magazinele de echipamente, mari și mici, tind să aibă câțiva vânzători foarte buni și merită să vă întoarceți pentru a vorbi cu unul dintre ei.

Cealaltă piesă de echipament dificil de obținut sunt cizmele. Indiferent dacă faceți cumpărături pentru cizme din piele sau plastic, încercați să găsiți magazinele cu cea mai mare selecție de pantofi precum seiza.ro. Încercați multe perechi, chiar dacă primele pe care le încercați se simt bine. S-ar putea să găsiți ceva care se potrivește mai bine. Un sfat bun este să încercați pantofi după-amiaza, deoarece picioarele vă vor umfla în timpul zilei. Când ai găsit o pereche care îți place, fă-ți timp pentru a le testa; plimbați-vă în jurul magazinului timp de cel puțin 30 de minute. Loviți câteva scări pentru a vedea dacă degetele de la picioare lovesc cu ușurință partea din față a portbagajului. Stai pe o margine și vezi dacă îți ridică foarte mult călcâiele. Orice problemă pe care o aveți acum va fi mărită de 1000 de ori când vă aflați în munți. Merită, de asemenea, să vă întrebați despre politica de schimb / returnare a magazinului. Adesea poți să iei pantofii acasă și să-i porți ÎN INTERIOR pentru câteva zile pentru a te asigura că sunt potrivite pentru tine. Fă-o! În cele din urmă, dacă primul (sau al doilea sau al treilea) magazin la care mergeți nu are cele potrivite pentru dvs., mergeți în altă parte. Cizmele și rucsacurile trebuie să se potrivească bine.

Din fericire, restul kitului nu trebuie să fie de top sau nou-nouț. Lucruri precum jachetele și pantalonii Gore-tex pot fi adesea găsite la magazinele second-hand / magazinele de magazine / magazinele de caritate pentru 20-30 USD. Gore-tex este în esență același astăzi ca în 1995, deci cumpărați o haină și pantaloni Gore-tex de ocazie. Asigurați-vă că este în stare bună; asigurați-vă că fermoarele funcționează și materialul este în formă bună. Pentru a ajuta la revitalizarea vechiului Gore-tex, utilizați un produs numit TX Direct de la Nikwax (sau similar). Este un spray pe acoperire impermeabilă care vine pe toate hainele noi în stil Gore-tex și are tendința de a se pierde în câteva săptămâni. Cu un spray rapid, iar haina ta este ca nouă. Acest produs este disponibil la REI, EMS, Cotswolds și în majoritatea magazinelor în aer liber.

Același lucru este valabil și pentru straturi de bază, pălării, mănuși și altele asemenea. Puteți ridica o pereche de lenjerie intimă lungă veche la 3-5 USD în majoritatea magazinelor de îmbrăcăminte uzate. S-ar putea să miroasă puțin, dar ia-i acasă, folosește un pic de Fabreeze și vei fi bine. Și primești puncte de modă suplimentare dacă lenjeria ta lungă este cea mai urâtă din expediție (gândește-te: The Hamburgler). Nu ar trebui să aveți nicio problemă în localizarea bunurilor uzate pentru majoritatea hainelor.

Singura piesă de echipament care evită în mod specific cumpărarea de ocazie sunt sacii de dormit, în special sacii de dormit sintetici. Umplutura sintetică (polarguard, hollofil, primaloft sau oricare dintre celelalte tipuri de umplutură sintetică) se uzează rapid. După 3 luni de utilizare obișnuită, o pungă care a fost evaluată la -10 va fi caldă doar la 0 (sau mai caldă). Morala aici nu este să cheltuiești deloc o avere pe o pungă, deoarece nu își păstrează temperatura foarte mult timp. Dacă te uiți în jur, poți găsi foarte des saci de dormit sintetici nou -10 grade pentru 80 $ – 100 $. Obțineți o geantă decentă și ieftină, care încă se comprimă până la o dimensiune mică (aproximativ 10 „x 20” este o dimensiune medie bună pentru o geantă de 0 grade). Atingeți echilibrul dintre preț și dimensiune și veți fi bine.

În general, rețineți că potrivirea și funcția sunt mult mai importante decât moda. Există o mulțime de oameni care vând articole pentru că nu sunt în culorile noului sezon sau nu le-a plăcut felul în care arăta pe ele. S-ar putea să arăți cam prostuț în jachetă și pantaloni portocalii strălucitori, dar contul tău bancar va fi mult mai fericit pentru asta. Și, hei, folosește banii în plus pentru a vizita un loc exotic, cum ar fi Patagonia .