O recepție pentru un eveniment special sau o recepție de nuntă este un eveniment important care merită pregătiri speciale. Trebuie să contactezi locația, să închiriezi ospătarii, să alegi un decor și să îți dai seama ce vei mânca. Dar lucrurile nu trebuie să fie atât de stresante. Există o modalitate mai ușoară de a organiza o recepție frumoasă care este deja aproape gata: nunta într-un restaurant.

De ce să organizezi o nuntă într-un restaurant?

Când te gândești la o recepție, ce îți imaginezi? Un grup de prieteni și apropiați de-ai familiei care sărbătoresc un eveniment important? O întâlnire în care mirii oferă o zi de neuitat tuturor într-un restaurant nuntă sau poate un mic cocktail cu cei mai apropiați membri ai familiei tale.

Găzduirea nunții tale la un restaurant este modalitatea perfectă de a-ți liniști oaspeții și de a le oferi o experiență de care își vor aminti în anii următori. Fie că planifici o petrecere intimă de logodnă, de botez sau o recepție de nuntă uriașă, un restaurant  botez sau nuntă îți garantează un loc deja dotat cu tot ce ai nevoie, mese, scaune, poate o terasă magnifică, o atmosferă caldă și mai presus de toate un meniu pe măsură.

Care este micul plus al unui restaurant nuntă?

Dacă plănuiești o recepție într-un restaurant, ți se pot oferi multe avantaje:

  • Nu trebuie să aranjezi singur locul. Restaurantul este deja complet echipat. Nu este nevoie să angajezi personal suplimentar sau să închiriezți echipament. În plus, echipele se vor ocupa de toată munca de pregătire pentru tine, tot ce trebuie să faci este să te prezinți la sosirea invitaților tăi!
  • Costul găzduirii unei recepții la un restaurant nuntă poate fi mai mic. Într-adevăr, dacă trebuie să închiriezi o sală și să angajezi un catering extern, facturile pot crește rapid. Cu un restaurant vei beneficia mereu de mancare și servicii de calitate fără a fi nevoit să îți faci griji pentru micile detalii și vei avea un singur furnizor.
  • În general, un restaurant este situat într-un cadru privilegiat pentru ca oaspeții să poată avea acces ușor.
  • Dacă vrei să verifici calitatea produselor, nu trebuie decât să mergi la restaurant în calitate de client de câte ori este nevoie!
  • Dacă optezi pentru un restaurant, nu trebuie să îți faceți griji pentru catering. În mod normal se înțelege. În plus, acest profesionist va fi neapărat obișnuit să lucreze în această unitate și, prin urmare, va ști perfect cum funcționează. Un restaurant are și avantajul de a fi mai puțin costisitor decât un castel sau o moșie.
  • Restaurantul se ocupă în general de curățenie, de strâns. Va fi așadar o grijă mai puțin pentru ziua următoare!
  • Un restaurant este ideal și pentru o nuntă într-un cadru restrâns. Acest lucru te va scuti de a fi într-o zonă imensă și de a nu ști cum să umpli spațiul.
  • Unele locații nuntă au un exterior frumos, dar au și toate echipamentele pe care le gestionează, de la amenajare până la curățenie, florari și DJ care te-ar putea servi pentru recepție.

Alegerea locației nunții tale este una dintre deciziile esențiale pe care trebuie să le iei atunci când îți planifici marele eveniment. Astfel, închirierea unui restaurant pentru o nuntă, cu sau fără sală de recepție, îți permite să te bucuri din plin de seară fără a fi nevoit să îți faci griji. Un avantaj esențial atunci când alegi un loc de recepție. Nu ezita să vizitezi mai multe restaurante de nuntă, pentru că nimic nu înlocuiește o întâlnire live cu locurile și proprietarii. Pregătește o listă de întrebări, astfel încât să nu uiți informații importante de colectat.