A deveni activ si a participa la exercitii fizice regulate ne creste atat bunastarea fizica, cat si mentala. Socializarea cu prietenii este, de asemenea, cunoscuta pentru a ne imbunatati sanatatea mintala si a combate sentimentele de singuratate. De ce sa nu le combinati pe cele doua si sa gasiti un partener de antrenament care sa doreasca, de asemenea, sa se distreze de minune si sa-si atinga obiectivele de fitness?

Beneficiile aduse de un partener de antrenament

In timp ce unii prefera un regim de fitness solo, deoarece ne permite sa ne mentinem pe drumul cel bun si sa ramanem concentrati, altora le place sa se antreneze cu un partener. Acest lucru se datoreaza faptului ca ii ajuta sa ramana motivati in timpul unui antrenament, le creste performanta generala si adesea simt ca se distreaza mai mult. E mult mai interesant sa faceti exercitii abdomen alaturi de altcineva decat singuri.

Veti avea o competitie amicala

Gasirea partenerului tau de fitness in crima este o scuza excelenta pentru a te angaja intr-o competitie sanatoasa. Niciunul dintre voi nu va dori sa ramana in urma in timpul antrenamentului, asa ca poate fi acel impuls suplimentar care va va ajuta sa continuati si sa atingeti noi culmi.

Mai multa distractie

Desi este important sa te asiguri ca faci un antrenament extraordinar, este la fel de important sa te distrezi. Exercitiile fizice singure pot deveni putin plictisitoare, asa ca cu un partener vei putea impartasi atat momentele bune, cat si cele grele, cu zambetul pe buze. In plus, combinarea antrenamentului cu un pic de chat si glume face lucrurile si mai placute!

Obtii idei noi

Ocazional,  putem  sa incercam anumite exercitii care ne-au placut intotdeauna sau acea zona din sala de sport pe care am considerat-o intimidanta si am fost nervosi sa o abordam. Dar cu un partener de antrenament la bord, amandoi va veti putea sustine unul pe celalalt, va veti putea invata lucruri noi si veti iesi unul din zonele de confort ale celuilalt. Daca te intrebi cum sa cresc masa musculara atunci e momentul sa intrebi partenerul.

Poti gasi mai multi prieteni

Daca te gandesti sa mergi mai departe cu antrenamentul cu greutati, un prieten te poate ajuta sa te antrenezi. Daca ai pe altcineva in preajma atunci cand ridici greutati grele, antrenamentul tau este mult mai sigur si nu risti sa te ranesti. Prietenii de antrenament se vor ajuta reciproc sa-si perfectioneze forma, subliniind momentele de care partenerul lor are de indicatii si de recomandari.

Urmaresti mai usor un program

Antrenamentul cu greutati cu un partener este ideal. Iti poti alterna exercitiile, astfel incat prietenul tau sa-si completeze setul in timpul perioadei de odihna si invers. Acest lucru ar trebui sa elimine orice distragere a atentiei intre seturi, cum ar fi statul pe retelele sociale, ceva de care multi dintre noi suntem vinovati!

Poti avea o rutina

Poate fi incredibil de usor sa gasesti scuze pentru a nu vizita sala de sport. Acest lucru este valabil mai ales daca mergi pe cont propriu. Cu toate acestea, este mult mai probabil sa continui daca ai un prieten de antrenament.