Dacă ați golit recent o butelie de gaz sau un rezervor, puteți să o deconectați cu ușurință și să atașați una completă la furtun. Asigurați-vă că utilizați același tip de gaz ca rezervorul vechi pentru a vă asigura că funcționează corect și pentru a evita producerea de daune. Butelii la domiciliu piatra neamt sunt de obicei utilizate pentru alimentarea mașinilor sau a grătarelor pentru grătar, în timp ce butanul este de obicei utilizat pentru arzătoare sau torțe mici.

Rotiți supapa rezervorului în sensul acelor de ceasornic pentru ao opri.

Căutați o supapă circulară sau în formă de angrenaj deasupra rezervorului de propan, care este de obicei etichetată cu săgeți. Rotiți supapa în sensul acelor de ceasornic, în măsura în care puteți, astfel încât gazul să nu înceapă să scurgă când îl deconectați.

Opriți supapa chiar dacă credeți că rezervorul de propan este gol, deoarece poate conține în continuare cantități mici de gaz. Propanul este extrem de inflamabil, astfel încât chiar și o cantitate mică ar putea aprinde și provoca daune.

Evitați forțarea supapei mai mult decât este posibil, deoarece ați putea deteriora rezervorul.

Deșurubați regulatorul din rezervorul de propan.

Căutați regulatorul mare circular sau dreptunghiular atașat la partea supapei rezervorului și localizați piulița care îl ține în poziție. Încercați mai întâi să rotiți piulița cu mâna pentru a vedea dacă se desface. Dacă nu reușiți să o slăbiți manual, folosiți o cheie cheie pentru a roti piulița în sensul acelor de ceasornic. Trageți regulatorul din rezervor și puneți-l deoparte pentru moment.

Este posibil să mirosiți o cantitate mică de propan atunci când scoateți regulatorul, deoarece ar fi putut fi captat gaz în interiorul acestuia.

Purtați ochelari de protecție în timp ce deconectați rezervorul, deoarece cantitatea mică de gaz rămasă în interior vă poate irita ochii.

Contactați administrația locală a orașului pentru a afla cum să eliminați în mod corespunzător vechiul dvs. rezervor.

Verificați dacă nous butelie de propan este deteriorat înainte de a rupe sigiliul.

Asigurați-vă că noul rezervor de propan nu are daune exterioare, cum ar fi lovituri sau umflături, și asigurați-vă că data tipărită pe sticlă are mai puțin de 12 ani. Dacă totul pare în regulă, deșurubați capacul de plastic de pe partea supapei rezervorului pentru a expune garnitura, unde veți reatașa regulatorul.

Evitați utilizarea oricăror butelii la domiciliu mai vechi de 12 ani sau cu daune exterioare, deoarece acestea sunt mai susceptibile de a se sparge și ar putea fi periculoase.