Monitorul PC ramane singura modalitate de afisare a imaginilor pe un computer si chiar determina utilizarea acestuia.

Care sunt criteriile de alegere a unui monitor de calculator?

Alegerea unui monitor nu trebuie facuta cu usurinta: avand in vedere importanta calculatoarelor in viata noastra de zi cu zi, veti petrece cu siguranta ore intregi in fata ecranului calculatorului desktop sau laptop. Acest lucru poate duce la disconfort si chiar la dureri de cap daca afisajul si echipamentul nu sunt ceea ce va asteptati. Consultati ghidul Dab It pentru alegerea corecta a dimesiunii si tipului de monitor.

Utilizarile computerului au scopuri multiple: vizionare de videoclipuri, jocuri video, munca de birou, creatie grafica, etc. Prin urmare, trebuie sa va identificati nevoile prioritare, deoarece niciun monitor de PC existent nu straluceste in toate domeniile fara nici cel mai mic neajuns.

Totul depinde de definitie, de tehnologia panoului, de conectivitate, de ergonomie. De asemenea, designul devine din ce in ce mai important. Ecranele LCD pentru PC sunt din ce in ce mai subtiri, in special marginile, si uneori au RGB. Dar acesta este un argument care este, fara indoiala, subiectiv. Pentru orice altceva (dimensiunea panoului, frecventa, rezolutia, timpul de raspuns), acest articol va va ajuta sa luati o decizie.

Nu are rost sa investesti sume uriase de bani in componente supraalimentate daca tot ce conectezi la masina ta este un monitor plictisitor cu randare limitata! Fiind una dintre cele mai importante (si mai durabile) achizitii, alegerea monitorului nu trebuie lasata la voia intamplarii.

Tehnologia LCD cuprinde mai multe realitati, producatorii incearca cu totii sa faca o afacere, iar piata jocurilor – singura piata cu adevarat in crestere din lumea PC-urilor – face ca orice decizie sa fie deosebit de complexa. In total, selectia noastra de caracteristici prezinta doar cele mai importante caracteristici pentru a va ghida cu adevarat, iar apoi vom face un bilant cu privire la ceea ce trebuie sa aveti in vedere inainte de a trece la achizitie.

In plus, tineti cont ca monitorul este un element care este adesea mai durabil decat restul instalatiei PC-ului (in special pentru gameri, unde componentele sunt inlocuite frecvent).

Cum ramane cu definirea imaginii?

A trecut demult vremea cand jocurile video se multumeau cu 640×480, celebrul Super VGA. In prezent, definitia standard a imaginii – uneori termenul de rezolutie este folosit in mod gresit – este un format imprumutat din cinematografie, 1920 x 1080, cunoscut si sub numele de 1080p sau Full HD. Acesta este un standard 16:9, care este, prin urmare, foarte potrivit pentru difuzarea filmelor si este, de asemenea, foarte popular in jocurile video.

Ce tehnologie de afisaj pentru jocurile video?

De prea multe ori, atunci cand nu eram familiarizati cu lumea monitoarelor de gaming, ne multumeam sa ne uitam la dimensiunea si formatul ecranului. Cu toate acestea, exista o alta variabila care, in mod paradoxal, este mai putin analizata in zilele noastre, desi este mai importanta. In trecut, putini cumparatori intelegeau ca tehnologia TN (Twisted Nematic) insemna sa faca concesii majore in ceea ce priveste calitatea imaginii si unghiurile de vizualizare. Astazi, la fel cum TN a facut progrese semnificative, utilizatorii acorda mai multa atentie acestui aspect.