Atunci cand cauti ceva atemporal si echilibrat pentru interiorul tau, alege stilul clasic. Este inca o modalitate populara de a decora spectaculos, dar cu gust. Elementele arhitecturale decorative, mobilierul solid, impreuna cu consistenta si simetria joaca un rol major. Elementele sunt bune pentru cei care nu sunt pasionati de schimbare si vor sa se bucure ani de zile de un decor atractiv. Interioarele clasice, inspirate de livingurile englezesti si franceze de acum doua secole, sunt guvernate de propriile reguli si necesita o anumita disciplina. Urmatorul ghid va va prezenta cele mai importante reguli ale stilului clasic contemporan.

Alegerea draperiilor trebuie facuta corect

Atunci cand alegi draperiile este important sa tii cont de faptul ca designul clasic trebuie sa aiba elemente cat mai naturale si elegante. Alege variante de draperii care sa fie impresionante, deoarece acestea pot reprezenta un punct focal al incaperii. Noi recomandam materialele de calitate, imprimeurile elegante si delicate, detaliile fine si culorile cat mai clasice. Vezi aici draperii de la aondeco.ro si vei gasi cu siguranta varianta potrivita pentru tine.

Stilul arhitectural conteaza

Cand vine vorba de stilul clasic, solutiile arhitecturale ies in prim-plan, oferind un fundal pentru mobilier si accesorii. De aceea, cel mai bine este sa-ti incepi aventura cu stilul clasic cu peretii.

Ele sunt de obicei decorate cu diferite tipuri de decoruri din ipsos, stuc, cornise si lambriuri. Decoratiile de acest fel fac ca un interior clasic sa arate regal si demn. Stucurile, sau ramele delicate pe pereti, dau ritm spatiului si sunt extrem de elegante. Pilastrele din jurul oglinzii sau semineului servesc, de asemenea, simetriei si armoniei. Se intampla multe si la tavan. Locul central in camera este ocupat adesea de o rozeta de ipsos in jurul unui candelabru ornamental, care poate fi mare si format din cristale, desi in zilele noastre formele lor sunt oarecum simplificate.

Atentie la simetrie

Un interior clasic este coerent si are adesea un motiv principal, de exemplu acelasi model pe perdele si perne. In mod similar, mobilierul – formeaza de obicei un set sau piesele sunt in aceeasi nuanta de lemn. Astfel, in ciuda abundentei de ornamente, gasim o anumita moderatie la clasicii contemporani. Simetria care predomina in interior este, de asemenea, izbitoare. Mentinerea unei impartiri uniforme este o prioritate in planificarea spatiului spatiului de locuit traditional, dar si in amenajarea mobilierului. Fotoliile sunt asezate in perechi, de exemplu, pe ambele parti ale mesei, iar comodele sau consolele pe ambele parti ale semineului. In mod similar se afla lampile, aplicele, sfesnicele si picturile, care sunt plasate simetric pe bufet sau langa oglinzi.

Alegerea de mobilier pentru interioare clasice este foarte mare. Criteriile de baza sunt manopera de inalta calitate si materiale nobile. Maiestria solida si originalitatea conteaza. Cele mai multe sunt reproduceri sau stilizari, dar interioarele clasice le plac si antichitatile autentice si arta vintage. Este important sa nu ai prea mult, pentru a evita un decor de muzeu. Mobilierul clasic este elegant, cu siluete cochete in tonuri calde de lemn, precum nucul sau stejarul. Canapelele tapitate cu huse din piele sau velur sunt cheia unui design clasic elegant si interesant, Aondeco.ro.