Caini vs pisici, bascket vs Football, Amazon Prime vs Netflix; fiecare are propriile preferinte, iar motivele din spatele acestor preferinte variaza de la persoana la persoana. Comparatia de preferinte care a luat cu asalt lumea corporativa, mai ales in 2023, este munca de acasa versus munca de la birou – care mediu de lucru scoate in evidenta potentialul maxim al lucratorului si al organizatiei? Aceasta dezbatere sau discutie de grup exista inca de cand lumea a inceput sa se orienteze catre tehnologia digitala ca mod principal de consum, sustinatorii ambelor parti oferind argumente contradictorii, dar sensibile pentru pozitia lor. Cei care prefera configuratiile de lucru de la domiciliu (WFH) sustin ca aceasta ofera rutinelor lor o flexibilitate atat de necesara, in timp ce sustinatorii care lucreaza de la birou sustin ca intregul scop al unui mediu de birou este de a crea o atmosfera care incurajeaza efortul si promoveaza munca in echipa. Lucrul de acasa vs lucru de la birou Lucrul de acasa Imagineaza-ti asta: te-ai trezit in jurul orei 9 dimineata si esti angajat in pozitia ta actuala de cateva luni. Orele de lucru incep la 9:30, dar naveta iti va lua cel putin o ora din timpul tau. Urmatoarea imagine care iti apare in minte este cea a unui angajator nemultumit care isi reevalueaza decizia de a te angaja, nu-i asa?
  1. Economie/Fara naveta
Unul dintre avantajele majore ale muncii de acasa este eliminarea navetei. In medie, oamenii din Romania petrec cel putin 2 ore pe zi, calatorind la si de la locul de munca. Acest lucru nu numai ca pierde timpul pe care altfel l-ar putea petrece intr-un mod productiv, ci si impiedica foarte mult echilibrul dintre viata profesionala si viata privata.
  1. Echilibru mai bun intre viata profesionala si viata privata
Este extrem de important sa realizam ca munca nu este totul. Exista o viata pe care o ai in afara muncii, dar daca stai intr-un birou aproape jumatate din zi, nu iti mai ramane timp pentru tine. Mai mult decat atat, un program rigid, plin de munca poate determina angajatii sa se epuizeze destul de repede.
  1. Economiseste bani si reduce amprenta de carbon
Munca de la domiciliu reduce costurile pentru ambele parti – angajatul nu este obligat sa cheltuiasca bani pentru calatorii, mancare si alte costuri diverse pe care le apar pe parcursul unei zile lucratoare; Intre timp, corporatiile economisesc considerabil cheltuielile de energie si alte cheltuieli aferente, care ar fi fost inevitabile in cazul lucrului la birou. Lucrul dintr-un birou In loc sa ofere pur si simplu un spatiu izolat in care angajatii contribuie la cresterea unei organizatii, importanta birourilor consta in tipul de rezultate pe care le genereaza:
  1. Comunicare
Comunicarea fata in fata este cea mai clara si mai productiva forma de comunicare intr-un cadru corporativ. Nu este benefic numai atunci cand planificati afaceri, ci intareste si relatiile cu alti angajati. Genul de construire a relatiilor care se intampla atunci cand stati langa cineva sau va ciocniti unul de celalalt la aparatul de cafea nu poate fi gasita nicaieri altundeva.
  1. Mediul de lucru
  Unul dintre aspectele cheie ale dezbaterii este tipul de mediu de lucru pe care organizatia il promoveaza.  Mediul dvs. de lucru are puterea de a va face sau de a intrerupe productivitatea si motivatia. Intr-o configuratie de birou, poti decide foarte putin. Orele de lucru sunt fixe, naveta este fixa ​​si, de asemenea, domeniul de activitate este mai mult sau mai putin previzibil. Lucrul de la birou inseamna respectarea unui program strict de birou. Indiferent de problemele tale personale sau de circumstante care iti sunt impotriva ta, de ploaie sau soare, trebuie sa fii la birou in fiecare zi inainte ca superiorii tai sa observe o intarziere. Comanda  advertoriale de pe site-ul advertorialetop.ro si ai 20% reducere la prima comanda