Peelingul chimic este un procedeu cosmetic tot mai popular in lumea moderna a frumusetii si ingrijirii pielii. Acest tratament implica utilizarea unor substante chimice speciale pentru a exfolia si rejuvena pielea. In continuare, explicam ce reprezinta peelingul chimic si ce avantaje aduce acesta pentru sanatatea si aspectul pielii.

Ce este peelingul chimic si ce rol are?

Peelingul chimic este un procedeu cosmetic non-invaziv care implica aplicarea unor substante chimice speciale pe piele pentru a indeparta stratul superior de celule moarte si a promova regenerarea celulara. Aceasta procedura ajuta la imbunatatirea texturii pielii, la reducerea ridurilor fine, petelor pigmentare, acneei si altor imperfectiuni ale pielii. Peelingul chimic poate fi efectuat pe fata, gat, maini si alte zone ale corpului. Poti citi detalii și despre peelingul chimic si PRX-T33.

Avantajele peelingului chimic:

 • Rejuvenarea pielii – unul dintre principalele avantaje ale peelingului chimic este capacitatea sa de a rejuvena pielea. Acest tratament ajuta la indepartarea celulelor moarte si a stratului superior al pielii, ceea ce duce la o piele mai tanara si mai luminoasa.
 • Eliminarea ridurilor si liniilor fine – peelingul chimic poate reduce aspectul ridurilor si liniilor fine prin stimularea productiei de colagen si elastina, doua proteine esentiale pentru sanatatea si elasticitatea pielii.
 • Tratamentul acneei – peelingul chimic poate ajuta la tratarea acneei si a cicatricilor cauzate de aceasta. Substantele chimice utilizate pot exfolia porii, prevenind infundarea acestora si reducand inflamatia.
 • Uniformizarea tonusului pielii – peelingul chimic poate contribui la uniformizarea tonusului pielii si la reducerea petelor pigmentare si a decolorarilor.
 • Imbunatatirea texturii pielii – acest tratament poate face pielea mai neteda si mai uniforma, eliminand asperitatile si imperfectiunile.
 • Tratamentul problemelor dermatologice – peelingul chimic poate fi folosit pentru a trata diverse probleme dermatologice, cum ar fi keratoza actinica (leziuni precanceroase), melasma (pete maronii pe piele) si cheloidele (cicatrici anormale).
 • Procedura rapida si fara durere – peelingul chimic este, in general, o procedura rapida si relativ nedureroasa, ceea ce il face accesibil pentru multe persoane.

Cum se realizeaza peelingul chimic?

Peelingul chimic poate fi efectuat intr-un cabinet medical asa cum este si aceasta dermatologie din Targu Mureș sau la un salon de infrumusetare de catre un specialist in ingrijirea pielii. Procedura implica urmatorii pasi:

 • Curatarea pielii – inainte de procedura, pielea este curatata in profunzime pentru a elimina uleiul, machiajul si alte impuritati.
 • Aplicarea solutiei chimice – specialistul aplica cu grija o solutie chimica specifica pe piele. Tipul si concentratia solutiei chimice depind de obiectivele tratamentului si de tipul de piele al pacientului.
 • Timpul de actiune – solutia chimica este lasata sa actioneze pentru o anumita perioada de timp, in functie de nivelul de exfoliere necesar.
 • Neutralizarea si indepartarea solutiei chimice – dupa ce solutia chimica a actionat suficient, aceasta este neutralizata si indepartata cu grija.
 • Aplicarea cremei de protectie solara – este esential sa se aplice o crema de protectie solara pentru a proteja pielea proaspat exfoliata de efectele nocive ale razelor UV.

Peelingul chimic este o procedura cosmetica eficienta pentru imbunatatirea aspectului si sanatatii pielii. Acesta ofera numeroase avantaje, cum ar fi reducerea ridurilor, tratarea acneei si uniformizarea tonusului pielii. Cu toate acestea, este important sa consultati un specialist in ingrijirea pielii pentru a determina daca peelingul chimic este potrivit pentru dumneavoastra si pentru a selecta tipul de tratament adecvat in functie de nevoile pielii dumneavoastra.