Există o mulțime de oameni care iubesc trandafirii, dar știu foarte puțin despre ei. Totul are o istorie indiferent dacă istoria lui este cunoscută sau nu; au un punct de început. Trandafirii vin într-o varietate de dimensiuni și forme. Acestea variază în culoare și pot fi uscate și folosite în piese centrale sau în coșuri cadou. Cele mai populare dintre versiunile mai mici sunt miniaturale; deși toți trandafirii sunt iubiți la fel.

Există mai multe fapte uimitoare pe care orice iubitor de trandafiri ar trebui să le cunoască. Trandafirul este folosit în producția de medicamente. Sunt șoldurile și petalele care îl fac valoros. Trandafirul conține și antioxidanți, care ajută la protejarea sistemului imunitar. Măceșele conțin ovare și au un sistem reproducător complet prezent în ele. Poartă atât părțile reproductive masculine, cât și feminine. Acesta este unul dintre motivele pentru care trandafirul este considerat floarea perfectă.

Trandafiri criogenati la cel mai bun pret gasiti pe magia-florilor.ro .

Este complet diferită de orice altă floare cunoscută. Are nutrienți de pectină și beta caroten. Este bogat în vitamina E, vitamina K și vitamina C. În 1986, trandafirul a fost stabilit ca floarea națională a Statelor Unite. Un trandafir poate face zahărul un gust mai bun decât este deja! Doar luați petale de trandafiri proaspete spălate și uscați-le ușor și puneți-le într-un recipient ermetic, alternând cu straturi de zahăr. Zahărul obișnuit de masă va face bine. Lăsați-le să stea câteva zile și apoi îndepărtați petalele. Veți avea acum un zahăr minunat de parfumat pentru ceaiurile din plante. S-ar putea să funcționeze cu Stevia, dar nu l-am încercat.

Culoarea frumoasă și strălucitoare și parfumul acestor petale sunt cele care atrag insectele către trandafir. Sepalele sunt frunze protectoare și înconjoară mugurii trandafirilor așa cum ar face o mamă copilului ei. Sistemul de reproducere masculin este format din Stamine, iar părțile feminine ale sistemului reproducător sunt numite Pistiluri. Alte fapte referitoare la aceste flori de frumusețe sunt o plăcere de știut. Trandafirii au fost cultivați pentru prima dată acum peste două mii de ani în China. Din fericire pentru noi, cultivarea trandafirilor și-a făcut drum în alte țări.

Orientul Mijlociu, Persia și India, printre altele, au venit să se bucure de frumusețea trandafirului. Trandafirii sunt folosiți la fabricarea parfumurilor și a uleiurilor pentru piele; este, de asemenea, folosit pentru a face săpunuri și geluri pentru corp. Sper că ați învățat câteva lucruri noi despre trandafiri pe care să le împărtășiți prietenilor tăi. Există folclor care spune că dacă trandafirul este aruncat în foc va aduce noroc. O altă poveste folclorică sugerează că trandafirul înseamnă tăcere.

Unele legende despre trandafiri spun că Nero și-a înghițit oaspeții cu petale de trandafiri până în punctul în care aproape i-a sufocat. Petalele de trandafir erau purtate de femei în epoca medievală pentru a ascunde mirosul corporal. Un alt factoid interesant de trandafir este că primii creștini au legat Rosa Sancta de cele cinci petale ca fiind cele cinci răni ale lui Hristos. Ei consideră trandafirul alb drept Fecioara Maria.

Rosa Gallica Officinalis este unul dintre cei mai vechi trandafiri de grădină. Trandafirul hibridizat a fost prima plantă înregistrată care a primit vreodată un brevet. A fost dat în considerare la trandafirul cățărător sau care se îndepărtează. Unele mai multe fapte despre trandafiri implică creșterea celui mai mare tufiș de trandafiri din lume, care măsoară opt mii de metri pătrați. Se crede că cel mai vechi trandafir viu are peste o mie de ani!