Cu totii stim clasicele cabine de dus cu cadita care trebuie curatate destul de des pentru a se mentine cat mai curate si placute atunci cand cineva intra in baie. Insa, modelele de cabine dus zidite nu au o cadita si sunt proiectate cu totul diferit. De asemenea, pot fi gandite astfel incat sa se potriveasca ansamblului incaperii si se integreaza perfect din punct de vedere vizual in orice spatiu, indiferent de dimensiune.

Aceste cabine dus zidite reprezinta o alternativa mult mai practica si economica pentru cei care doresc sa maximizeze potentialul oricarui spatiu. Se potriveste perfect decorurilor minimaliste si moderne, mai ales in cazul bailor de mici dimensiuni.

Avantajele oferite de cabine dus zidite si optiuni de constructie

Atunci cand vine vorba despre astfel de cabine dus zidite nu mai esti constrans sa alegi un anumit model intrucat poti sa gandesti aceasta constructie dupa bunul tau plac. Cel mai important, la o astfel de cabina de dus zidita este sa te asiguri ca sistemul de scurgere este realizat perfect astfel incat sa nu ai probleme atunci cand apa se scurge.

Construirea unui astfel de dus porneste de la faza de proiectare si este neaparat necesar sa apelezi la un specialist in acest caz. Chiar daca ai in minte un anumit tip de cabine dus zidite, consultarea cu un specialist in domeniu poate sa se dovedeasca a fi nepretuita deoarece te poate sfatui despre cum este mai bine sa procedezi pentru a avea parte de un dus care sa te serveasca pentru foarte multi ani.

In ceea ce priveste materialele, dimensiunile si nuantele folosite ai libertate deplina si poti sa alegi tot ceea ce consideri ca este mai potrivit gusturilor tale. In acelasi timp, poti sa optezi pentru cabine dus zidite cu usi sau fara, in functie de preferintele tale. De asemenea, poti sa desparti zona de dus de restul baii prin zidarie sau sa folosesti sticla securizata mata sau transparenta.

Necesarul de materiale este determinat de modul in care ai ales ca aceasta cabina de dus sa fie proiectata. Un aspect foarte important care sta la baza construirii unei cabine dus este sa se realizeze o hidroizolare corespunzatoare si sa se instaleze o rigola care sa asigure scurgerea eficienta a apei. Un instalator profesionist va realiza toate acestea si vei putea profita de dusul tau in cele mai bune conditii.

Sa construiesc singur sau sa apelez la profesionisti?

Nu este recomandat sa construiesti pe cont propriu acest tip de cabine dus intrucat presupune sa realizezi foarte multe etape care necesita o serie de cunostinte si experienta. Desi in teorie poate sa se dovedeasca a fi foarte simplu, in practica pot aparea tot felul de situatii care te-ar putea depasi.

Mai ales daca locuiesti la bloc este necesar ca racordarea la instalatia de apa si sistemul de scurgere si hidroizolare sa se realizeze cat mai perfect pentru a evita situatiile neplacute sau eventualele accidente. Suntem siguri ca nu iti doresti sa inunzi vecinii la primul dus mai lung pe care il faci.

Construirea unei cabine dus zidite are numeroase avantaje si ai libertate deplina sa alegi tot ceea ce iti doresti. Vei putea sa optimizezi fiecare centimetru de spatiu, care este deosebit de important mai ales in cazul apartamentelor de mici dimensiuni.