Copilaria, ca fiecare etapa din viata, vine la randul ei cu provocarile specifice. In prezent, acestea par chiar sa devina din ce in ce mai complexe, din cauza factorilor sociali si economici actuali. Progresul aduce cu sine numeroase situatii care pun la incercare abilitatile copiilor si ridica stacheta nivelului de pregatire tot mai sus.

Programele moderne de cursuri pentru copii de la Success Academy, spre exemplu, vin in sprijinul acestora, oferindu-le cele mai utile informatii pentru a face fata cu brio diverselor scenarii cu care se intalnesc frecvent.

Concept modern de invatare experientiala

Considerata cea mai fericita perioada din viata unui om, copilaria are avantajul suprem de a imbina joaca cu educatia intr-o formula foarte atractiva. Invatarea notiunilor noi este, astfel, facuta cu mai mult interes, iar puterea de concentrare ramane activa.

Planul de cursuri pentru copii se axeaza, in acest sens, pe invatarea experientiala si integrarea eficienta a informatiilor in situatii care apar zilnic. Se poate vorbi, asadar, despre o abordare in care se stimuleaza si se urmareste atingerea potentialului fiecarui copil, prin training, sprijin constant si evaluare permanenta, in pas cu cerintele mediului actual.

Conceptul are rezultate exceptionale in toate planurile de dezvoltare, copiii fiind pregatiti mai ales pentru provocarile care vin din afara mediului familial. Printre tematicile vizate sunt evolutia si integrarea in colectivitate, socializarea, curajul in exprimare, increderea in sine, evitarea anturajului nefast, concentrarea si disciplina, organizarea inteligenta a resurselor, motivatia, gestionarea emotiilor, corectarea fricii de esec, evitarea capcanelor din mediul online si integrarea mai usoara intr-o alta tara si alta cultura.

Notiuni cu aplicabilitate pe termen lung

Subiectele tratate in cadrul unor cursuri pentru copii au efecte benefice atat pe termen scurt si mediu, cat si pe termen lung, acestia putand folosi notiunile primite pe tot parcursul vietii. Indiferent de situatia in care se vor afla, acestia vor sti sa isi gestioneze mai eficient emotiile si resursele.

Examenele, de pilda, probabil cele mai stresante probe ale copilariei, nu isi vor mai lasa amprenta negativa asupra juniorilor, odata ce au invatat cum sa gandeasca constructiv, cum sa isi invinga teama de a vorbi in public si cum sa isi organizeze maxim resursele de care dispun pentru a fi competitivi si performanti.

cursuri pentru copii

Disciplina si stimularea motivatiei sunt tratate cu mare atentie in cadrul unor cursuri pentru copii. Scopul cizelarii acestor laturi este de a-i ajuta pe copii sa ramana concentrati pe obiectivele pe care si le-au propus, fara a renunta la acestea cand intampina dificultati. Sunt eliminate astfel frica de esec, abandonarea proiectelor incepute si acumularea frustrarilor. Stabilirea unui mindset de invigator este, asadar, una din prioritatile acestor cursuri.

Timiditatea este des intalnita in randul celor mici, insa cu putin exercitiu poate fi anihilata. Acest obstacol care ii impiedica pe multi sa evolueze, sa socializeze, sa se integreze in diverse colectivitati, sa comunice si sa construiasca prietenii sau colaborari valoroase este indepartat prin tehnici variate de comunicare si prin exersarea diferitor roluri. Slefuirea inteligentei intra si interpersonale ii ajuta pe copii sa scape de timiditate si sa castige mai multa incredere in ei insisi.

Parcurgerea celor mai realiste cursuri pentru copii, cu aplicabilitate practica in toate planurile vietii, va genera garantat experiente fericite. Inscrie copilul la singura scoala din Romania creata in concordanta cu cerintele mediului de business si vei avea garantia succesului sau!