Fie din cauza varstei, a muncii sau a unui accident – pierderea auzului este o afectiune raspandita in lume si creste in mod natural odata cu varsta. Multi oameni subestimeaza efectul zgomotului constant. Din fericire, exista acum aparate auditive bine concepute din punct de vedere tehnic, performante si la preturi foarte bune precum cele de la comenzi.ro, care redau celor afectati o mare parte din calitatea vietii si redirectioneaza stimuli acustici de inalta calitate in urechea umana. Datorita tehnologiei inovatoare si a functiilor convenabile, aparatele auditive digitale sunt, de asemenea, cunoscute ca „cele mai mici computere din lume”.

Aparatul auditiv este un dispozitiv cu ajutorul caruia persoanele cu deficiente de auz pot compensa deficitul sau deteriorarea organului auditiv si, astfel, le pot restabili intelegerea vorbirii.

Sistemele auditive complet digitale, numite si proteze auditive sunt disponibile in diferite versiuni. Toate au acelasi scop, ii ajuta pe cei afectati sa-si restabileasca auzul. Cu toate acestea, multor oameni le este greu sa accepte ca trebuie sa poarte un aparat auditiv. Aparatele auditive si aparatele auditive moderne au fost mult timp atat de mici si totusi atat de puternice incat sunt greu de observat. Fiecare aparat auditiv trebuie adaptat perfect nevoilor individuale ale utilizatorului. De exemplu, un sportiv are cerinte diferite pentru aparatul sau auditiv personal decat o doamna in varsta, care are nevoie in principal de aparatul auditiv pentru a se uita la televizor acasa.

Majoritatea oamenilor sunt adesea ultimii care observa ca nu mai aud bine. Un test de audiere regulat ofera certitudine pentru a verifica propria audiere si pentru a observa orice pierdere de auz in timp util. Prin urmare, ingrijirea preventiva timpurie este importanta, deoarece va exista pierderea auzului in avans si astfel va trebui a invata in a auzi din nou. Profesionistii in asistenta auditiva recomanda adaugarea testului auditiv regulat la lista controalelor si controalelor medicale anuale. Un test auditiv la medicul ORL va oferi informatii – si este de obicei gratuit.

Aparatele auditive functioneaza in urmatoarele moduri:

  1. Sunetul (de exemplu, vorbirea) este preluat de un microfon directional.
  2. Un cip din aparatul auditiv analizeaza sunetul, il prelucreaza si il trimite la amplificator.
  3. Amplificatorul amplifica semnalele si le trimite la difuzor.
  4. Difuzorul trimite semnalele catre urechea interna, unde sunt transformate in impulsuri electrice.
  5. Aceste impulsuri merg direct de la urechea interna la creier si sunt procesate acolo.

Pentru ca toate acestea sa functioneze, fiecare aparat auditiv digital are un computer mic, extrem de puternic, care controleaza microfonul directional, amplificatorul si difuzorul. Dar tehnologia digitala a aparatului auditiv este departe de a fi terminata. Exista programe auditive automate (de exemplu, o setare pentru participarea la un concert), reglari automate ale volumului si chiar o telecomanda cu care cei afectati pot regla functia aparatului auditiv in functie de situatie.

In timp ce existau aparate auditive analogice, aparatele auditive digitale s-au stabilit acum pe piata. Aceste dispozitive sunt mai programabile, mai usor de transportat, mai putin distorsionate si mai rezistente la semnale interferente. Faimosul „fluierat” si prinderea panicata a urechii pentru a opri zgomotul se vede rar astazi.