Trecerea la cauciucurile de iarna trebuie sa reprezinte o preocupare majora pentru toti soferii, de indata ce afara incepe sa se faca frig. Anvelopele create special pentru sezonul cald nu mai functioneaza la acelasi randament in conditii de temperaturi scazute, ceea ce inseamna ca ai nevoie de anvelope iarna.

Uneori, toamna, vremea este foarte schimbatoare. Chiar si atunci cand e soare si pare destul de frumos, in cateva ore se poate face si foarte frig.  Cauciucurile de iarna sunt concepute in asa fel incat sa iti ofere aderenta marita in conditii de temperaturi severe. Acestea te ajuta sa franezi in mod eficient chiar daca asfaltul este umed sau acoperit cu zapada si daca se afla gheata sau polei. Asadar, un set de cauciucuri de iarna viabile este absolut necesar in conditii atmosferice ce presupun un frig acut si multa umezeala. 

Piata online abunda de astfel de oferte de aceea trebuie sa acorzi o atentie marita criteriilor principale de selectie. Chiar daca alegerea nu este deloc usoara, in lipsa unei verificari amanuntite, te poti confrunta cu diferite situatii neplacute, ceea ce nu este deloc de dorit. 

In selectia, acestui tip de anvelope, trebuie sa te preocupe in primul rand siguranta pe timp de iarna. Detaliile legate de caracteristicile si tehnologiile oferite, sunt absolut esentiale. Acestea sunt cele care iti arata nivelul de performanta la condus in conditii nefavorabile si la franare pe suprafete umede sau acoperite cu polei si zapada. 

Criteriile de mai sus iti indica gradul de manevrabilitate a masinii. Atunci cand iti achizitionezi anvelope iarna, trebuie sa fii atent si la nivelul de eficienta oferit din punct de vedere al consumului de combustibil sau de nivelul de zgomot in timpul mersului. 

In plus, specialistii recomanda ca toate cele 4 anvelope sa fie schimbate in mod simultan. Masina trebuie sa fie dotata cu 4 cauciucuri de iarna nu doar 2, chiar daca are tractiune pe fata sau pe fata. Daca anvelopele sunt diferite, acestea nu pot fi folosite la randament maxim, pentru ca nu functioneaza la fel. 

Respecta cu precizie si dimensiunile recomandate pentru masina ta. In caz contrarm gradul de eficienta scade considerabil. Doar cauciucurile ce se potrivesc perfect te pot asigura e o expoatare in conditii optime.Desigur, ca in acest context si pretul conteaza. Totusi, nu merita sa iti indrepti atentia catre variantele cele mai ieftine. Un set de anvelope second hand nu iti garanteaza un nivel inalt de performanta si reprezinta in acelasi timp o alegere destul de riscanta. 

Cumpara anvelope iarna de cea mai buna calitate si foloseste-le cu incredere pentru o perioada indelungata de timp.  Afla mai multe accesand site-ul online www.pneuhub.ro