Sezonul gratarului abia a inceput . Daca vechiul gratar nu mai este functional, trebuie gasit unul nou. Alegerea este una complicata si foarte variata. De indata ce termometrul arata temperatura ridicata in, multi barbati incep sa se bucure. In sfarsit, timpul pentru gratar din nou! La fiecare cativa ani, un barbat se distreaza cu un nou gratar. Selectia unui gratar in fiecare magazin de articole hardware, destul de bine aprovizionat, este acum diversa: gratar de fierbator sau gratar pivotant, impingator electric sau gratar pe gaz.  Atunci cand mergi la picnic va trebui sa ai mereu cu tine gratarul potrivit astfel incat sa poti obtine cele mai bune rezultate. O recomandare importanta este aceea de a lucra de fiecare data cu produse de calitate care sa isi conserve proprietatile in timp. De asemenea, iti recomandam sa alegi gratare din materiale care nu se transfera pe preparate pentru a evita ingerarea de metale.

Tipuri de gratare din care le poti alege pe cele mai bune

Gratarul rotund – clasicul printre gratare in lume. Suprafata gratarului: 37 de centimetri in diametru, in jur de 50 de centimetri inaltime. Desi reprezinta aproape cel mai scazut nivel de echipament pentru gratar, exista diferente de calitate chiar si la acest nivel.  Exista versiuni ieftine de pana la 80 de RON, dar durata lor de viata este pana intr-un an .Stratul lor de smalt, care protejeaza impotriva ruginii, este inferior si expune foaia la coroziune dupa cateva gratare. Adesea suruburile care tin picioarele in loc sunt ruginite. Cu cat dispozitivele de acest tip sunt mai bune, dar si mai scumpe, sunt fabricate din otel inoxidabil durabil.  Acestea sunt potrivite pentru gratarele ocazionale si scurte, pretul fiind de la 40 RON in sus.

Gratarele din otel inoxidabil sunt cele mai puternice printre gratare. Cele mai multe gratare sunt realizate din tabla de fier, care este protejata de coroziune si de un strat de smalt. In timp, acest strat sufera de caldura, grasimea gratarului si de vreme. Mai devreme sau mai tarziu, gratarul va rugini. Dispozitivele din otel inoxidabil pur, pe de alta parte, utilizeaza rezistenta otelului inoxidabil de inalta calitate. Chiar daca ierneaza in mijlocul gradinii dupa un sezon intens de gratar, nu vor rugini. In principal, suporturile montate lateral pentru alimentele care trebuie preparate la gratar sunt electropulite si, prin urmare, sunt sigure pentru alimente. Datorita greutatii otelului, aceste gratare sunt intotdeauna sigure. Gratarele din otel inoxidabil sunt disponibile de la multi furnizori. Modelele pot fi imbunatatite intr-un sistem modular de la un simplu gratar direct la un gratar indirect cu un afumator. Acestea sunt potrivite pentru fanii ambitiosi pentru gratar cu gradina sau balcon mai mare, unde gratarul trebuie sa fie de obicei in aer liber. Pret: de la 700 de RON.

Focul are nevoie de mult aer proaspat. Cel mai bine este sa existe o briza constanta. Gratarele, care functioneaza ca un semineu, se ocupa de asta. Piciorul sau gros, pe care se sprijina brazierul cu carbuni, este gol. O clapa de ventilatie in partea de jos a piciorului regleaza cantitatea de aer. Dupa aprinderea carbunelui, caldura crescanda aspira aerul bogat in oxigen prin picior pana la carbuni. Cu cat se incalzeste, cu atat este aspirat mai mult aer proaspat. Este potrivit pentru persoanele care doresc sa atinga rapid temperatura ideala a carbunelui de aproximativ 200 de grade fara unelte. Gratarele pentru cos sunt disponibile intr-o mare varietate de modele. Aceste dispozitive sunt disponibile de la aproximativ 800 de RON.

Cumpara gratarul potrivit pentru tine si descopera toate avantajele pe care acesta ti le ofera. Nu este deloc greu sa alegi un gratar bun daca analizezi cu atentie oferta de pe piata.